Un marş al Învierii unic în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creştini de toate confesiunile au străbătut Timişoara în a doua zi de Paşte
Creştini de toate confesiunile au străbătut Timişoara în a doua zi de Paşte

Timişoara este o zonă unică în ţară din punctul de vedere al bunei convieţuiri dintre numeroasele etnii şi confesiuni religioase.

Acest spirit al unităţii iese la iveală de 21 de ani. În cea de-a doua zi de Paşte, în capitala Banatului are loc, an de an, Marşul Învierii, la care participă reprezentanţi ai tuturor confesiunilor şi bisericilor din Timişoara. Întâlnirea a avut loc ieri după-amiază, în faţa Catedralei Mitropolitane, unde s-au adunat câteva sute de persoane.

Ideea de a organiza un marş în a doua zi de Paşte îi aparţine pastorului baptist Petru Dugulescu, unul dintre personajele importante în primele zile ale Revoluţiei din decembrie 1989, când enoriaşii săi s-au alăturat reformaţilor care au ieşit să îl susţină pe Laszlo Tokes. Petru Dugulescu a trecut în lumea celor drepţi în anul 2008, însă fiul acestuia a continuat să organizeze Marşul Învierii.

„Timişoara este un model pentru toată România. Aici au trăit împreună, în pace şi armonie, foarte multe confesiuni şi etnii. Oraşul nostru trebuie să rămână aşa, iar an de an vom organiza acest Marş al Învierii, la care participă toatre bisericile", a declarat Marius Dugulescu, fiul iniţiatorului acestui eveniment.

Enoriaşii, aparţinători ai bisericilor ortodoxe, romano-catolice, greco-catolice, penticostali, baptişti şi evanghelişti s-au oprit în faţa Primăriei, unde viceprimarul Adrian Orza a ţinut să sublinieze coloratura comunităţii timişorene.

„Este un exemplu de ecumenie ceea ce se întâmplă la Timişoara. An de an, zi de zi, aici trăiesc în pace diverse credinţe şi etnii. Acesta este sâmburele spiritului cu care trebuie să ne mândrim", a declarat Orza.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite