Turcan: Certificatul COVID trebuie să fie paşaport de acces la muncă în instituţii publice. Avem uriaşă nevoie de valorizarea acestuia

Turcan: Certificatul COVID trebuie să fie paşaport de acces la muncă în instituţii publice. Avem uriaşă nevoie de valorizarea acestuia

Ministrul interimar al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, marţi seară, la Digi24, că este „o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde” şi că acesta ar trebui să fie „paşaport de acces la muncă” în instituţiile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Întotdeauna am optat pentru măsuri propuse de specialişti. De aceea, mâine va avea loc o întâlnire la Palatul Cotroceni, convocată de domnul preşedinte, în care specialiştii vor pune măsurile pe care guvernul le va impune în perioada următoare.
 
Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că în instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.
 
Telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită acolo unde ea este posibilă. Reducerea interacţiunilor şi a deplasărilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context.
 
Şi în calitate de ministru al Muncii am încercat, printr-o OUG, ca în centrele de vârstnici, copii şi persoanele cu dizabilităţi, angajaţii care refuză vaccinarea să suporte testarea din banii proprii, să nu mai fie suportată testarea din banii DSP. Din nefericire, Avocatul Poporului s-a sesizat şi s-a ajuns la concluzia că o OUG ar fi neconstituţională şi zilele acestea în Parlament încercăm să reglăm inclusiv impunerea acestui certificat de vaccinare în insituţiile publice, mai ales în instituţiile în care oamenii sunt plătiţi să aibă grijă de alte persoane.
 
Este hilar ca într-un centru de vârstnici cineva să primească salariu şi pe salariul pe care-l primeşte să interacţioneze cu beneficiari vaccinaţi dar să-i pună totuşi în pericol, pentru că pot să răspândească virusul. Aici cred că e nevoie de fermitate, dar în acelaşi timp şi de solidaritate.
 
Vaccinarea a ajuns subiect de dispută politică. Măsurile din spitale au ajuns subiect de bătălie politică”, a afirmat Raluca Turcan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările