Tu ce ai vrea să vezi la Muzeul Comunismului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost director al Institutului pentru cercetarea Crimelor Comunismului, Marius Oprea, despre Muzeul Comunismului: „Din ce vor să facă Muzeu? Ei s-au ocupat de simpozioane, nu de strângerea de obiecte, filmări şi interviuri. Ce pot să expună, pe Ceauşescu împăiat?" Tu ce ai vrea să vezi la Muzeul Comunismului?

Deschiderea unui Muzeu al Comunismului la Bucureşti naşte controverse. Ce intenţii se ascund în spatele acestei iniţiative? De ce abia acum interesul pentru un demers care ar fi trebuit să înceapă în decembrie 2006, imediat după ce preşedintele a condamnat comunismul în Parlament? Are vreo legătură cu anul electoral care se apropie? Este o încercare a PDL de a-şi „repera" onoarea pierdută după gafele lui Traian Băsescu şi de a recâştiga fidelitatea intelectualilor anticomunişti?

„În momentul în care investigarea crimelor comunismului a devenit periculoasă, au hotărât să bage comunismul în muzeu", declară pentru spunesitu.ro Marius Oprea, „Pentru mine, comunismul nu este absent, este prezent. Nu poate fi pus în muzeu. Chiar mă întreb: ce pot să pună în muzeu?"


Click aici si spune si tu ce ai vrea să vezi la Muzeul Comunismului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite