Topul obezităţii la români. Ardelenii şi bănăţenii, pe primele locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre români se confruntă cu problema kilogramelor în plus. Potrivit statisticilor, o treime din populaţie este supraponderală, iar aproximativ un sfert suferă deja de obezitate. Un top pe regiuni arată că ardelenii, bănăţenii şi oltenii sunt fruntaşi la capitolul obezitate. La polul opus sunt dobrogenii.

Conform studiului efectuat de Ponderas, dintre regiunile României, Ardealul se confruntă cel mai mult cu problema obezităţii, aflându-se în topul zonelor afectate. Aproximativ 21% dintre respondenţii care locuiesc în Ardeal şi Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori se regăseşte Oltenia.

„Obezitatea atrage o serie de consecinţe îngrijorătoare pentru sănătatea oamenilor. Din studiul pe care l-am efectuat, a reieşit că dintre persoanele care au exces ponderal, peste 70% nu au ţinut nici măcar o dietă, semn că nu conştientizează impactul pe termen lung al obezităţii. Iar dintre aceia care însă au urmat un regim alimentar, aproximativ 40% s-au declarat nemulţumiţi de rezultate. De aceea, noi, medicii, trebuie să prevenim răspândirea acestei boli şi, mai mult, să oferim cel mai eficient tratament”, a declarat doctorul Cătălin Copăescu, director general Ponderas.

Obezitatea şi supraponderea reprezintă o problemă majoră de sănătate în lumea modernă şi principalul factor în scăderea speranţei de viaţă şi a calităţii vieţii. Boală metabolică severă, obezitatea este cauzată de o serie de factori precum cei medicali, alimentari, sociali, ereditari  sau emoţionali. Netratată, această afecţiune conduce la dezvoltarea altor boli asociate precum: diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, valori crescute ale colesterolului şi alte astfel de patologii.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite