Top 10 companii care recrutează în această toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe oferte de muncă sunt din domeniul IT, unde salariile pornesc de la 3.000 - 4.000 de lei
Cele mai multe oferte de muncă sunt din domeniul IT, unde salariile pornesc de la 3.000 - 4.000 de lei

Chiar dacă previziunile angajatorilor pentru această toamnă sunt mai puţin optimiste decât cele din primăvară, multinaţionalele au anunţat că vor să facă angajări în special în domeniile IT şi vânzări.

Continental Automotive Group România, Oracle, Hella România, Honeywell şi BRD Groupe Societe Generale sunt doar câteva dintre companiile foarte mari care recrutează în această toamnă.

Aşa arată cel mai recent top întocmit de portalul de recrutare BestJobs.ro. Topul companiilor mari care intenţionează să facă angajări în perioada imediat următoare este completat de Lugera - The People Republic, Draexlmaier România, Renault România, Robert BOSCH şi Telekom România.

Cele mai multe oferte de muncă ale companiilor mai sus menţionate sunt din domeniul IT, unde salariile pornesc de la 3.000 - 4.000 de lei, inclusiv pentru tinerii care au mai puţin de cinci ani de experienţă în câmpul muncii. Însă, pe lângă experienţa solicitată de unii angajatori, o condiţie pentru ca aceştia să ajungă la un interviu o reprezintă cunoaşterea a două limbi străine, cel puţin una la nivel avansat.

Interes ridicat pentru IT şi vânzări  

„Faţă de perioada de vară, oferta angajatorilor este clar una mai bogată. Deja pentru posturile respective s-au depus numeroase candidaturi. De departe, însă, cel mai mare interes este pentru locurile de muncă în domeniul IT, dar există un interes la fel de ridicat şi pentru domeniul vânzărilor. Acestea sunt printre cele mai căutate“, a explicat, pentru „Adevărul“, Hermina Man, responsabilă de comunicare a platformei BestJobs.

Concret, Continental Automotive Group România este compania cu cele mai multe anunţuri de recrutare, având deschise 67 de poziţii pentru sediile din Sibiu, Iaşi, Timişoara şi Braşov. Inginerii de sistem, tehnicienii de calitate sau analiştii financiari pot aplica pentru locurile de muncă oferite de companie.

În ceea ce priveşte cele 56 de anunţuri publicate de Oracle, aflată pe locul doi în topul celor mai ofertante companii, acestea îi vizează pe cunoscătorii de limbă engleză, dar şi pe cei de italiană, germană, franceză, portugheză, chehă, turcă, slovacă sau spaniolă. De altfel, anunţurile de angajare publicate de Oracle, dar şi poziţiile puse la dispoziţia celor interesaţi, toate în Bucureşti, sunt în limba engleză: Database Specialist, Database consultant, HR System Analyst sau Web Producer.

„Oferind un mediu de lucru multicultural, limba engleză este o cerinţă obligatorie pentru majoritatea posturilor disponibile“, subliniază compania, urmată îndeaproape în topul multinaţionalelor cu planuri mari de angajare de Hella România.
 
Limba engleză, cerinţă obligatorie

Potrivit BestJobs, Hella recrutează personal în Timişoara, Craiova şi Lugoj, vizaţi fiind în special candidaţii cu experienţă în IT şi în Inginerie. O cerinţă obligatorie pentru aceştia este cunoaşterea limbii engleze la nivel avansat.

„În IT se lucrează inclusiv pe proiecte externe, astfel că limba engleză este obligatorie. Foarte multe companii pun această condiţie. Deşi locurile de muncă sunt cu preponderenţă din domeniile IT sau vânzări, se pune mult accent şi pe partea de marketing şi resurse umane, oferta celor din top 10 fiind una variată. Anumite companii vor tineri absolvenţi, cu vârsta până în 30 de ani, majoritatea anunţurilor încadrându-se aici, dar sunt şi poziţii pentru cei care au o experienţă vastă în câmpul muncii“, a mai spus Hermina Man.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite