STUDIU Motivele pentru care consumatorii români aleg restaurantele de tip fast-food

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumatorii români preferă mâncarea tip fast food FOTO Adevarul
Consumatorii români preferă mâncarea tip fast food FOTO Adevarul

Românii aleg restaurantele de tip fast food pentru că oferă nu doar preparate gustoase, ci adevărate momente de răsfăţ culinar, într-un mediu plăcut şi relaxant. Aşa arată un studiu recent, potrivit căruia respondenţii sunt conştienţi de faptul că mâncarea tip fast food nu este deloc sănătoasă.

Concret, cercetarea făcută de Exact Consultanţă, subliniază că românii care aleg să consume mâncare tip fast food sunt dispuşi să îşi asume orice fel de risc, înclusiv tendinţa de îngrăşare, pentru experienţa gustului oferită de produsele fast-food. 

Totodată, clienţii restaurantelor de tip fast food apreciază rapiditatea cu care preparatele sunt servite dar şi preţul, varietatea şi posibilitatea achiziţionării unui meniu complet în locaţii bine poziţionate. În plus, designul modern al restaurantelor, amabilitatea angajaţilor dar şi posibilitatea de a folosi internetul gratuit sunt alte motive pentru care românii aleg să mănânce la fast-food. 

Cei mici văd fast food-ul ca o recompensă 

De departe, fast food-urile preferate sunt cele care se găsesc în mall-uri şi în centre comerciale, fiind cea mai la îndemână opţiune după o repriză obositoare de cumpărături, arată un comunicat de presă. 

Cuvântul copiilor joacă de asemenea un rol important în cazul familiilor, masa la un restaurant de tip fast food fiind percepută drept recompensă, atât prin prisma faptului că cei mici pot mânca ceea ce le place mai mult, cât şi datorită jucăriei incluse în meniu. 

„Varietatea meniurilor face ca restaurantele de tip fast food să reprezinte o opţiune pentru majoritatea categoriilor de public. De asemenea, ofertele existente într-un anumit interval de timp reprezintă alte criterii pentru care consumatorii optează pentru acest tip de mâncare”, informează sursa citată. 

Când se duc românii la restaurantele de tip fast food

Românii se duc la fast food atunci când nu au mâncare acasă şi nici dispoziţia necesară pentru gătit, atunci când sunt obosiţi după cumpărături, dar şi în pauza de prânz, când simt nevoia unei mese gustoase, la un preţ accesibil. 

De asemenea, ei ajung la restaurantele tip fast-food atunci când vor să mănânce ceva bun şi să fie alături de familie, dar şi când se întâlnesc cu prietenii şi au nevoie de o locaţie la îndemână. 

Spre deosebire de fast-food-uri, restaurantele de tip CDR (Casual Dining Restaurants) sunt preferate mai degrabăpentru discuţiile de afaceri, întâlnirile cu prietenii, celebrarea unor ocazii speciale sau întâlnirile în doi. Această a doua categorie de restaurante este apreciată pentru mâncarea de calitate, ingredientele proaspete şi ambientul elegant, arată acelaşi studiu. 

Ce informaţii conţin site-urile restaurantelor tip fast food 

Un alt studiu recent, de această dată făcut de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPCPPS), arată că în ultimii ani, piaţa fast-food-urilor s-a diversificat. 

Referitor la informaţiile pe care le au pe site-urile de prezentare, ANPCPPS spune că 90% din ele îşi prezintă ingredientele la nivel de produs, în timp ce 10% susţin că reţetele sunt secrete.  În cazul informaţiilor nutriţionale, doar jumătate din fast-food-urile analizate le prezintă pe site. În plus, 70% din restaurante nu menţionează lista cu alergeni, notează studiul ANPCPPS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite