STS: CNAS e de vină pentru întreruperea funcţionării sistemului IT din sănătate

STS: CNAS e de vină pentru întreruperea funcţionării sistemului IT din sănătate

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) confirmă într-un răspuns transmis hotnews.ro defecţiunea apărută în data de 26 iunie la una dintre sursele neîntreruptibile de energie (UPS) aflate în proprietatea sa, dar susţine că asigură alimentarea redundantă cu energie electrică pentru echipamentele CNAS.

Cine este vinovat pentru căderea sistemului IT din sănătate? "Întreruperea funcţionării echipamentelor CNAS a fost cauzată de lipsa redundanţei serverelor CNAS", transmite STS, citat de hotnews.ro. Agenţia a întrebat STS şi dacă este adevărat că dincolo de sistemele IT gestionate de CNAS, mai exista si o aplicatie STS care gestioneaza autentificarea digitala in sistem a medicilor. Practic, STS verifica autentificarea digitala a medicilor inainte de a transmite datele catre furnizorii de certificate medicale. Potrivit surselor hotnews.ro, si aceasta aplicatie a STS este uneori nefunctionala, fapt care produce blocaje.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: