Starea de alertă în România a fost prelungită. Cum se face accesul nevaccinaţilor în supermarketurile din mall-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto shutterstock
Foto shutterstock

Starea de alertă se prelungeşte în România cu 30 de zile, începând de astăzi, 7 februarie, iar o serie de noi relaxări intră în vigoare. Astfel că, la aproximativ trei luni de când accesul în mall-uri a fost interzis persoanelor care nu au certificatul verde, un test negativ sau dovada trecerii prin boală, de azi, intrarea în supermarketurile din mall-uri este permisă tuturor, dar cu resprectarea anumitor reguli.

Începând de astăzi intră în vigoare noile restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi aprobate prin hotărâre de Guvern.

Astfel operatorii economici care îşi desfăşoară accivitatea în interiorul centrelor comerciale şi care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare au trebuit să asigure culoare dedicate şi controlate de oamenii de pază la intrarea şi ieşirea din acestea.

Totodată în supermarketurile din centrele comerciale a trebuit să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi să se limiteze numărul coşurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce pot avea acces.

În magaziele din mall-uri care comercialiează produse nealimentare, în continuare este permis doar accesul persoanelor care prezintă dovada vaccinări, testării sau trecerii prin boală.

Măsura nu se aplică farmaciilor dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale, precum şi benzinăriilor.

Totodată accesul în cadrul spaţiilor de comercializare a produselor nealimentare cu suprafaţa mai mică sau egală de 200 mp este permis tuturor, cu respectarea anumitor măsuri.

Reamintim că de astăzi s-a redus perioada de izolare sau de carantină pentru persoanele infectate cu Covid-19.

Astfel că persoanele vaccinate vor sta doar 5 zile în izolare şi 7 zile cele nevaccinate.

De asemenea, cei care intră în România au 72 de ore la dispoziţie, înainte de a intra în ţară, să completeze formularul de localizare PLF.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite