Spitalul Universitar: fracturi, entorse şi luxaţii. Câte solicitări a înregistrat Ambulanţa Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul Universitar au ajuns pacienţi cu fracturi şi luxaţii FOTO Adevărul
La Spitalul Universitar au ajuns pacienţi cu fracturi şi luxaţii FOTO Adevărul

Peste 30 de pacienţi au ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală cu fracturi, entorse, luxaţii şi contuzii.

Aşa a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, doctorul Leonard Grecescu, citat de Agerpres.

Numărul celor care se prezintă la spital cu probleme ortopedice este în scădere cel mai probabil datorită faptului că lumea stă în casă din cauza atenţionării de vreme rea.

„În ultimele 24 de ore, s-au prezentat la ortopedie prezentând fracturi, luxaţii, entorse, contuzii un număr de 30 de persoane. Numărul a scăzut faţă de cel înregistrat în zilele de 6, 7 ianuarie când au venit la camerele de gardă aproximativ 70 de pacienţi într-o singură zi”, a declarat medicul.

Peste 3.000 de solicitări la Ambulanţa Bucureşti

Peste 3.000 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în ultimele trei zile, dintre care 1.771 au fost urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat, luni, managerul SABIF, Alis Grasu. „În ultimele 89 de ore, din data de 5 ianuarie, ora 22.00, s-a înregistrat un număr de 3.246 de persoane, dintre acestea 1.771 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben", a spus Alis Grasu. La centrele de noapte ale Primăriei Capitalei şi primăriilor de sector au fost transportate 209 persoane fără adăpost.

Potrivit managerului SABIF, duminică, două persoane fără adăpost au fost internate la Spitalul Colţea, una dintre ele refuzând să meargă la centrul de noapte. „Abia după a treia intervenţie a ambulanţei s-a făcut transportul acesteia la spitalul Colţea, cu mari insistenţe”, a precizat Alis Grasu.

De asemenea, 23 de gravide au fost transportate la spitalele din Bucureşti, 88 de persoane au solicitat ajutor pentru fracturi şi luxaţii şi 28 pentru traumatisme cauzate prin cădere pe gheaţă. „Am lucrat în aceste zile cu o medie de 53 de echipaje de urgenţă, 20 de echipaje de consultaţii şi maşini de transport. Nici în aceste zile nu s-au dat concedii de odihnă şi recuperări şi în continuare au fost aduse echipaje în regim de gardă. Vom face acest lucru şi în zilele care urmează", a mai spus Alis Grasu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite