Sorin Ovidiu Vântu despre Traian Băsescu: "Preşedintele este un om mărunt, un cabotin"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a afirmat, într-un interviu acordat cotidianului "Bursa", în luna august, că preşedintele Traian Băsescu este un "om mărunt" care trebuie izolat de politică.

Sorin Ovidiu Vântu a vorbit pentru cotidianul "Bursa" despre evoluţia relaţiei cu Traian Băsescu, spunând că nu-l urăşte pe şeful statului. Vântu a mai spus despre Băsescu că este o "mediocritate nervoasă".

Mai citiţi şi:

Vântu despre afirmaţiile lui Băsescu: Este normal să aibă şi domnia sa reacţii opărite

"Nu îl urăsc pe Băsescu, ceea ce înseamnă că, în relaţia mea cu preşedintele, nu există reciprocitate. Sentimentul de ură îmi este oricum străin, iar în cazul particular al lui Băsescu ar însemna, chiar, un consum sentimental fără rost. Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă", a arătat Vântu pentru cotidianul "Bursa".

Sorin Ovidiu Vântu a mai spus: "Pentru Traian Băsescu, lumea se împarte în două: obedienţii decerebraţi (pe care îi dispreţuieşte în secret, dar nu-i atacă la vedere) şi restul. Restul de deplina ură a domniei sale.  Mă atacă periodic, în această logică fără silogisme. Aburcat pe piedestalul unei «înalte moralităţi», acest face ce face şi cade de pe cal", a afirmat Vîntu.

Omul de afaceri a amintit că în primii doi ani ai mandatului preşedintelui a susţinut proiectele Traian Băsescu, pe care însă acestea le-a ratat.

Ce a mai spus Sorin Ovidiu Vântu despre Traian Băsescu:

- Nu mă mai miră să fiu ţinta atacurilor lui Traian Băsescu şi a acoliţilor lui. Nu le mai trebuie nici un motiv.

- Am fost un apropiat nu al omului Băsescu, ci al programelor de modernizare a României pe care preşedintele le-a afişat.Ideea de modernizare a sistemului de sănătate este absolut necesară, iar preşedintele a promovat-o absolut corect. Tot aşa, ideile de modernizare a sistemului de învăţământ şi a sis-temului de pensii. Modernizarea Codurilor penal şi civil. Modernizarea mediului rural şi industrializarea agriculturii prin unităţi de procesare plantate la sate. Toate astea sunt absolut necesare. Din nefericire, nu a reuşit să modernizeze nimic. A căzut de pe cal. E obiceiul lui Băsescu.

- Lui Băsescu îi lipseşte convingerea din spatele ideilor. Ideile nu sunt suficiente, prin sine, ci sunt împinse de convingerile din spate, iar convingerile provin dintr-o viziune. La rândul ei, viziunea iradiază dintr-o metafizică. Cabotin, Băsescu şi-a însuşit doar ideile, dar nu deţine nimic din ceea ce ar trebui să se afle îndărătul lor. Nu are convingeri. Nu are acces la viziune. Şi este departe de orice metafizică. În schimb are puterea politică.

- Acest om (n.a. - Traian Băsescu) este un rău care trebuie izolat pe scena politică românească. Izolaţi-l pe Băsescu, domnilor!

- Ştiu doar că, după opt luni din noul mandat de preşedinte al lui Băsescu, ne aflăm într-o ţară întristată, cu un popor abrutizat. Viitorul nu ni-l putem cunoaşte. Suntem complet impredictibili - ni se pot întâmpla lucruri minunate, tot atât de bine pe cât am putea trăi dezastre.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite