Silicoanele, pe agenda Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul  european pentru sănătate şi protecţia consumatorului, John Dalli, a declarat ieri că se lucrează la modificarea Directivei privind dispozitivele medicale, astfel încât să elimine posibilitatea apariţiei unor produse periculoase pe piaţa implanturilor de silicoane. Modificările vor fi gata pentru a intra la vot în primăvară.

Anunţul a venit după raportul dat publicităţii, tot ieri, de Comitetul ştiinţific pentru riscuri sanitare emergente şi noi (subordonat Comisiei Europene), care a cercetat cazul implanturilor produse de Poly Implant Prothèse (PIP) Company. Pentru o concluzie finală şi cuantificarea riscului este nevoie însă de continuarea cercetării, astfel încât să se poată stabili exact dacă frecvenţa inflamaţiilor  şi a rupturilor este mai mare decât în cazul silicoanelor produse de alte firme.

Compoziţia implanturilor PIP variază semnificativ de la un caz la altul, nu este vorba de o formulă unică folosită, a explicat Comitetul. Multe dintre  aceste silicoane conţin substanţe care slăbesc învelişul şi apoi se împrăştie în ţesuturi.

Comitetul le sfătuieşte pe posesoarele de implanturi PIP care s-au speriat de ceea ce au auzit până acum să  meargă la. Din câte se cunoaşte până acum, în lume există aproximativ 400.000 de implanturi PIP, iar în UE, statele cu cele mai multe femei care au apelat la implanturile companiei franceze sunt Marea Britanie (aproximativ 40.000 de cazuri), Franţa (30.000), Spania (7.000) şi Germania (aproximativ 7.500 de implanturi). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite