SANITAS cere Guvernului să respecte Legea salarizării în domeniul sanitar. „Nu mai acceptăm niciun sacrificiu inutil şi nejustificat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Federaţia Sanitas cere Guvernului să respecte Legea salarizării în domeniul sanitar, şi solicită o întrevedere de urgenţă cu miniştrii de resort şi cu prim-ministrul, înainte de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă ce prevede măsurile fiscal-bugetare pe anul 2022.

„SANITAS nu mai acceptă niciun sacrificiu inutil şi nejustificat pe seama salariaţilor din sistemul sanitar şi al celui de asistenţă socială! Federaţia SANITAS solicită organizarea unei întâlniri de urgenţă cu miniştrii de resort, sub patronajul Primului-ministru, înainte de adoptarea O.U.G. pentru amendarea acesteia în sensul acordării tuturor drepturilor salariale prevăzute de Legea 153/2017, fiecărui salariat pe care îl reprezentăm! 

În caz contrar ne rezervăm dreptul de a folosi toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea şi obţinerea drepturilor membrilor noştri de sindicat”, atrage atenţia, joi, Federaţia SANITAS

Potrivit sursei citate, Consiliul Naţional a Federaţiei Sanitas din România „a luat act cu stupoare de prevederile proiectului de O.U.G”, privind unele măsuri fiscal-bugetare, proiect trimis, în regim de urgenţă, la avizare!. Sindicaliştii afirmă că 

„Prevederile actului legislativ contravin flagrant tuturor declaraţiilor publice ale noilor miniştri precum şi promisiunilor acestora făcute cu prilejul întâlnirilor cu reprezentanţii SANITAS.

De asemenea, metoda aleasă pentru promovarea acestuia contravine total regulilor unui dialog social real, dialog care ne-a fost ferm promis imediat după învestirea noului Guvern”, menţionează sursa citată.

Federaţia Sanitas avertizează guvernul Ciucă „că îşi asumă riscul adâncirii crizei sanitare şi sociale din România în cazul în care decide să promoveze în continuare documente legislative care încalcă Legea salarizării bugetare”. 

Organizaţia sindicală este nemulţumită şi de faptul că atât actualul guvern cât şi cel dinainte ar fi făcut o serie de promisiuni dar fără să vină şi cu soluţii pentru problemele din domeniul sanitar.

„La momentul preluării puterii executive, guvernul actual a făcut o serie de promisiuni în ceea ce priveşte asigurarea resurselor financiare necesare aplicării Legii 153/2017, în special pentru categoriile de salariaţi din Sănătate şi Asistenţă socială pentru care creşterile salariale legale aferente anului 2021 au fost blocate de fosta guvernare. Se află în această situaţie aproape 85.000 de angajaţi, în special infirmiere, brancardieri, personal TESA, asistenţi sociali etc. 

La fel ca şi guvernul anterior, se pare că noua echipă de la Palatul Victoria ştie să ofere doar promisiuni fără acoperire, fără soluţii reale şi complete la problemele sistemului sanitar public şi ale celui de asistenţă socială”, menţionează sursa citată.

Federaţia Sanitas mai atrage atenţia că „pandemia este în plină desfăşurare, sistemul sanitar este din ce în ce mai afectat de lipsa resurselor şi funcţionează în continuare cu un personal subdimensionat şi epuizat”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite