S-a lansat „Dispensar”, prima aplicaţie gratuită de mobil pentru programări la clinicile medicale. Cum funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia este adresată pacienţilor şi clinicilor medicale FOTO Shutterstock
Aplicaţia este adresată pacienţilor şi clinicilor medicale FOTO Shutterstock

Prima aplicaţie gratuită de mobil din România pentru programări online, adresată pacienţilor şi clinicilor medicale, este disponibila atât pe Android cât şi pe iOS. Aplicaţia se numeşte „Dispensar”.

Concret, aplicaţia vine în sprijinul celor care au nevoie de o programare la medic, la analize medicale sau celor care vor să apeleze la un serviciu de ambulanţă.

În ceea ce priveşte profilul utilizatorilor, acesta este reprezentat de femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, posesori ai unui smartphone.

„Studiile arată că mai mult de 75% dintre români utilizează un smartphone. De aceea, aplicaţia a apărut din necesitatea de a răspunde nevoilor oricărui pacient: nu mai pierde timp căutând un medic sau un laborator de analize medicale; nu mai aşteaptă la telefon zeci de minute pentru a face o programare”, se arată într-un comunicat de presă.

Cum poate fi utilizată aplicaţia Dispensar

Aplicaţia cuprinde toate specialităţile medicale, ea putând fi descărcată din magazinul App Store şi Play Store. Ulterior, pacientul îşi creează un cont de logare, alege specialitatea pentru care doreşte un anumit serviciu medical, lansează cererea către clinicile selectate şi, ulterior, alege unul dintre centrele medicale la care doreşte să se trateze.

Ulterior, potrivit comunicatului de presă, clinicile îi vor comunica ziua, data, numele medicului şi costul consultaţiei. Important de ştiut este că utilizarea aplicaţiei nu presupune niciun cost pentru pacienţi.

„Dispensar este o aplicaţie de mobil gratuită care facilitează accesul la servicii medicale de calitate, uşor accesibile şi într-un timp scurt. Pe deoparte, această aplicaţie este locul în care pacientul găseşte toată gama de servicii medicale, iar pe de altă parte, Dispensar este punctul în care clinicile vin în întâmpinarea pacienţilor cu serviciile medicale de calitate. Aşadar, prin această aplicaţie ne adresăm în egală măsură atât pacienţior, cât şi clinicilor medicale”, a declarat Diana Suciu.

Aplicaţia Dispensar, care poate fi accesată AICI, s-a lansat ca proiect pilot în Bucureşti, iar ulterior se va lansa şi la nivel naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite