Raport coronavirus săptămâna 11 – 17 ianuarie. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri

Raport coronavirus săptămâna 11 – 17 ianuarie. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri

Cele mai multe decese au fost în Timiş, Suceava, Sibiu şi Constanta şi peste 95% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în săptămâna 11 – 17 ianuarie, 36.6% din cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Iaşi şi Ilfov. 

”În săptămâna 11 – 17 ianuarie 2021, 36.6% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Iaşi şi Ilfov. 31% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, Timiş, Suceava, Sibiu şi Constanţa”, a transmis, marţi, INSP.  Potrivit sursei citate, de la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 66 de îmbolnăviri a fost la personal medical. 
 
”85% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60% din decese au fost la bărbaţi. 95.1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, a mai transmis INSP. 
 
Pe teritoriul României, până în prezent, au fost confirmate 697.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 630.236 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. 
 
Până astăzi, 17.369 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. 
 
Cea mai mare rată de infectare, în ultimele 14 zile, este în judeţele Timiş, Cluj şi Ilfov, dar şi în Bucureşti. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările