Procurorul General Niţu („NUPU”) dă comanda: NUP, SUP, PUP

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul General, Tiberiu Nitu, zis „NUPU”, îşi dă arama pe faţă. Prima mişcare a fost „NUP” pentru plagiatul lui Ponta, bazat pe referatul unui obscur funcţionar de la ORDA, contrapus deciziei Senatului Universităţii din Bucureşti şi a unor somităţi internaţionale în materie, care au decis: PLAGIAT!

De altfel, eliminarea titlului de doctor din CV-urile lui Victor Ponta, afişate la Guvern şi Camera Deputaţilor este edificatoare. Recunoaşte singur că nu-l merită, că e plagiat. Dar să dea şi banii înapoi, încasaţi pe baza titlului de doctor.

Un alt „NUP” a fost cel referitor la muniţia deţinută ilegal de Adrian Năstase. Că un fost premier are aproape 500 de gloanţe, deţinute ilegal, care puteau ajunge în capetele şi corpurile unor persoane, chiar accidental, n-a contat.

N-a contat nici faptul că o condamnare,  executată de fostul premier, este o circumstanţă agravantă. Nu, Tiberiu Nitu, „NUPU”, se achită de datoriile pe care le are faţă de cei care l-au numit acolo. E om de „onoare”.

Un alt „NUP” discutabil se referă la ex ministrul Liviu Pop, lider de sindicat, care atunci când s-a văzut ministru a semnat un ordin prin care cotizaţiile pentru sindicat erau reţinute direct pe statul de plată şi virate apoi, de către instituţiile de învăţământ ale statului,  către sindicate.

Adică şcolile şi universităţile erau casieri şi agenţi bancari pentru sindicate. Gratis!

Ei bine, procurorii lui Tiberiu „NUPU” n-au găsit niciun conflict de interese aici, când statul prestează servicii bancare gratuite pentru sindicate, prin decizia unui ministru fost şef de sindicat!

Curat ca lacrima, coane „NUPU”.

Şi ultima ispravă, din cele aflate în spaţiu public.

Miercuri, prin decizia Procurorului General, a fost revocat din funcţia de şef la secţia I-a penală a DNA, Lucian Papici.

Simultan a fost revocată şi adjuncta lui Papici, Mariana Alexandru, şi a fost numită şef de secţie Iuliana Bendeac, procuror fără prea multă experienţă din cadrul DNA.

Probabil cu experienţă în ascultarea indicaţiilor şefilor. In ciuda faptului ca doar in urma cu o saptamana, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

Secţia I-a Penală din cadrul DNA are în lucru toate marile dosare de corupţie la nivel înalt, iar rolul şefului de secţie este decisiv, el aprobă sau infirmă soluţiile propuse de către procurorii de caz.

Ca procuror şef de secţie, Papici a supravegheat toate marile dosare de coruptie: Năstase, Voicu, Voiculescu, Gigi Becali, Mureşan, Remes.

Mariana Alexandru a fost principalul actor din cadrul DNA care l-a trimis la închisoare pe Adrian Năstase.

Greşeala lui Papici? A finalizat dosarul lui Dragnea, referitor la referendumul din vara trecută şi l-a transmis Procurorului Şef al DNA, Codruta Kovesi, pentru ultima revizie, înainte de a fi trimis în judecată.

Se pare că „indicaţia” de a-l face pe Dragnea „NUP-PUP”  n-a fost respectată de Lucian Papici, motiv pentru care a fost destituit în aceeaşi zi în care a finalizat dosarul Dragnea. Să se înveţe minte, şi el şi alţii ca el, care nu ascultă indicaţiile care vin de sus.

Dacă cele semnalate nu sunt adevărate, să explice dl Nitu motivele pentru care l-a revocat pe Lucian Papici şi l-a înlocuit cu un procuror care nu s-a remarcat prin nimic, exact în ziua în care a finalizat dosarul Dragnea.

De menţionat că DNA este subordonată Parchetului General, aşa că dl Nitu face şi desface cum vrea numirile în posturi de conducere, inclusiv la DNA.

Să fie acest episod consecinţa Pactului de coabitare şi a trocului făcut de Traian Băsescu cu Victor Ponta, la numirea procurorilor şefi?

UPDATE:  Departamentul National Anticoruptie precizeaza ca nu au fost aduse la cunostinta conducerii DNA motivele pentru care procurorul general Tiberiu Nitu a decis revocarea lui Lucian Papici si a Marianei Alexandrescu din functie, apreciind ca "nu exista motive care sa justifice" aceasta decizie.

Premierul Victor Ponta l-a numit miercuri seara pe Lucian Papici "marele basist", un "moralist" care a facut "dosare politice" in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, si a sustinut ca acesta nu a fost demis de Tiberiu Nitu, ci "i s-a terminat mandatul".

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite