Primul spital online din Europa, lansat de medici români. O consultaţie durează 15 minute şi costă 85 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
150 de medici vor oferi consultaţii online în cadrul spitalului online FOTO Adevărul
150 de medici vor oferi consultaţii online în cadrul spitalului online FOTO Adevărul

Mai mulţi medici români au lansat primul spital online din Europa, fiind sprijiniţi de specialişti din Marea Britanie. Concret, unitatea sanitară virtuală reprezintă prima platformă de live chat medic - pacient, în care au fost investiţi 30.000 de euro, informează Agerpres.

Concret, proiectul reprezintă o alternativă rapidă a consultaţiilor medicale clasice prin care pacienţii vor putea beneficia de servicii medicale, 24 de ore din 24, oferite în cadrul a 30 de specialităţi. În total, în proiect sunt implicaţi 150 de medici. Aceştia au drept de liberă practică pe dreptul României, arată Mihai Râşcu, iniţiatorul proiectului.

SpitalOnline.ro îşi propune să răspundă acestei nevoi a pacienţilor de a putea comunica oricând cu medicul lor, de a pune întrebări şi a primi răspunsuri chiar şi în afara programului clasic de consultaţii. Potrivit studiilor, aproximativ 70% dintre vizitele la un spital sau la o clinică offline, pentru generarea unui diagnostic şi a unei conduite medicale, ar putea fi mijlocite de tehnologie, deci evitate”, a declarat Mihai Râşcu, fondatorul SpitalOnline.ro, citat de Agerpres.

„De asemenea, dacă ne uităm pe Internet, pe forumuri, observăm că sunt sute de oameni care caută online răspunsuri la diverse probleme medicale. Vrem să evităm ca aceşti oameni, care de cele mai multe ori nu au suportul unui cadru medical specializat, să ajungă să se trateze după ureche”, a completat Râşcu.

85 de lei, costul unei consultaţii online

Mai exact, doctorii oferă sprijin instant şi consiliere permanentă pentru urgenţe minore, interpretări de analize, diagnostice prezumtive, precum şi tratament medical de primă intenţie. Totodată, aceştia pot elibera adeverinţe valabile în orice ţară din Uniunea Europeană, reţete, trimiteri şi scutiri medicale.

Potrivit site-ului, o consultaţie costă 85 de lei şi durează cel mult 15 minute. În acelaşi timp, costul unui abonament este de 190 de lei pe an.

Fondatorii estimează că la un an de la lansare vor colabora cu aproximativ 400 de medici pe lună, atât medici români care profesează în ţară şi în străinătate, cât şi medici străini.

Pe aceeaşi temă:

Cum au schimbat dezvoltarea tehnologiei şi Internetul mobil medicina chiar şi în România ultimului deceniu

Evenimentul Future Communities i-a adus la conferinţa de deschidere pe Inaki Berroeta, directorul Vodafone România, şi pe Raed Arafat, fondatorul SMURD şi actual Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Amândoi au vorbit, cu idei diferite, despre telemedicină şi cum oamenii pot profita de câţiva ani buni de această funcţionalitate vitală în unele cazuri.

Avortul la distanţă sau cum a evoluat telemedicina în SUA

Cu ajutorul telemedicinei, pacienţii pot fi trataţi de specialişti la distanţă, prin teleconferinţă. Acum, în SUA, se abordează problema utilizării telemedicinei pentru asistarea avorturilor în clinici care nu au această specializare.

Bolnavii vasluieni pot primi consultaţii la distanţă de la medici din Iaşi 

Sistemul de telemedicină lansat sâmbătă la Iaşi deserveşte şapte judeţe şi are conectate 26 de spitale din regiunea Moldovei. Acestea vor fi monitorizate de echipa din incinta Unităţii de Primire Urgenţe  din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon" Iaşi. Alături de Iaşi, astfel de centre de comandă mai sunt la Târgu Mureş şi Bucureşti.

Premieră în lumea medicală! Iaşiul, printre cele trei centre din ţară care poate oferi consultaţii la distanţă 

Sistemul de telemedicină lansat sâmbătă la Iaşi deserveşte şapte judeţe şi are conectate 26 de spitale din regiunea Moldovei. Acestea vor fi monitorizate de echipa din incinta Unităţii de Primire Urgenţe  din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon" Iaşi. Alături de Iaşi, astfel de centre de comandă mai sunt la Târgu Mureş şi Bucureşti.

Deţinuţii Penitenciarului Oradea sunt consultaţi cu ajutorul telemedicinei

Un proiect pilot de zeci de mii de euro permite consultarea celor aflaţi în detenţie de către medici aflaţi la sute de kilometri distanţă. Sistemul de telemedicină face parte dintr-un program pilot, care potrivit medicilor de la Dej, este unic în Penitenciarele din Europa.

Sistem de Telemedicină la sanatoriul din Mangalia

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia a implementat, la nivelul celor două baze de tratament şi a camerei de gardă a unităţii medicale Sistemul de Telemedicină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite