Peste 12.400 de joburi disponibile. Cele mai multe sunt în Bucureşti şi în Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au la dispoziţie peste 12.000 de joburi vacante prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Dacă cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în Cluj - peste 2.000 şi în Bucureşti - peste 1.000, la polul opus se află judeţe precum Bacău - 23 şi Caraş-Severin - 7.

Posturi vacante sunt şi în Iaşi, Hunedoara, Braşov şi Argeş. Aici au fost scoase pe piaţă peste 400 de locuri de muncă.

Totuşi, cele mai căutate sunt persoanele necalificate şi cele cu studii medii, mai bine de 11.000 de locuri fiind dedicate lor. Pe de altă parte, cei care au finalizat o facultate pot opta pentru cele 865 de locuri de muncă disponibile. Cele mai multe sunt pentru programatori, ingineri mecanic, ingineri economist şi consilieri în economie generală.

În ceea ce priveşte locurile de muncă disponibile pentru persoanele cu studii medii, cele mai multe sunt pentru confecţioner articole din textile şi şofer de autocamion sau maşină de mare tonaj.

Bursa locurilor de muncă, pe 27 septembrie

Vineri, tinerii absolvenţi de studii superioare, dar şi persoanele fără un loc de muncă pot participa la Bursa Locurilor de Muncă, un eveniment desfăşurat la nivel naţional tot de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Până în prezent, au fost puse la bătaie nu mai puţin de 3.500 de locuri de muncă. Cu toate acestea, au fost contactaţi aproape 9.000 de agenţi economici, însă doar 350 răspunseseră afirmativ invitaţiei până la data de 12 septembrie 2013.

Confecţionerii de îmbrăcăminte, căutaţi pe piaţa muncii

Principalele meserii aferente locurilor de muncă oferite pentru persoanele fără studii superioare sunt operator confecţioner industrial imbrăcăminte - 514 locuri de muncă, agent asigurare - 201 locuri de muncă, agent securitate - 155 locuri de muncă, confecţioner asamblor articole textile, 154 locuri de muncă, agent servicii client - 124 locuri de muncă, lăcătuş - 104 locuri de muncă, mercantizor - 100 locuri de muncă, agent vânzare - 92 locuri de muncă, lucrător comercial - 76 locuri de muncă, sudor - 75 locuri de muncă, operator vânzări prin telefon - 50 locuri de muncă.

În schimb, pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe oferte vizează profesii precum consilier asigurări - 100 locuri de muncă, consultant credit - 20 locuri de muncă, agent vânzări - 10 locuri de muncă, unit manager - 7 locuri de muncă, inspector asigurări - 6 locuri de muncă, programator - 6 locuri de muncă, analist finaciar - 5 locuri de muncă, administrator reţea calculatoare - 5 locuri de muncă, economist - 5 locuri de muncă, agent servicii clienţi - 10 locuri de muncă.

De asemenea, alte 67 locuri de muncă pentru ingineri în diferite ramuri de activitate.

Pe aceeaşi temă:

Târg de joburi. Peste 3.500 de joburi disponibile prin Bursa Locurilor de Muncă

Tinerii absolvenţi de studii superioare care nu au un loc de muncă, dar şi şomerii de orice vârstă sunt aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă care se va desfăşura pe 27 septembrie la nivel naţional. La evenimentul organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în cele 82 de agenţii locale şi puncte de lucru din ţară vor fi scoase la bătaie 3.591 de joburi.

Rata şomajului a scăzut uşor în august faţă de iulie. Numărul şomerilor a ajuns la 443.610

Rata şomajului a scăzut uşor în luna august faţă de iulie, la nivel naţional fiind înregistrate, în total, 443.610 de persoane fără ocupaţie, cu 23.322 mai puţine decât în luna anterioară, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Şanse de angajare. Aproximativ 900 de tineri absolvenţi, aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă din 27 septembrie

Absolvenţii promoţiei 2013 care se află în căutarea unei slujbe sunt aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă ce va avea loc vineri, 27 septembrie 2013, începând cu ora 9.00, la sediul Agenţiei Călăraşi, dar şi la Olteniţa.

Peste 12.000 de posturi vacante, cele mai multe pentru studii medii şi necalificaţi

Peste 12.000 de locuri de muncă, majoritatea în Capitală şi în judeţele Cluj, Iaşi, Braşov şi Hunedoara, sunt disponibile la nivel naţional, cele mai multe fiind destinate persoanelor cu studii medii şi celor necalificaţi, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea forţei de Muncă (ANOFM).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite