(P) AQUA Carpatica, cea mai pură apă minerală carbogazoasă din lume, validată din nou de CAN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda eforturilor concurenţei de a construi o campanie agresivă de dezinformare şi de obstrucţionare în transmitere a mesajelor sale, AQUA Carpatica a demonstrat încă o dată în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, în şedinţa de marţi, 08.05.2012, veridicitatea afirmaţiilor susţinute în spoturile sale, prin argumente solide şi documentate.

Atât la spotul pentru apă minerală carbo-gazoasă cât şi la cel pentru apă minerală plată, modificările solicitate de CNA au fost doar de nuanţă,  nealterând în vreun fel mesajul original.

Membrii CNA au căzut de acord că decizia din decembrie 2010 referi-toare la spotul de apă minerală carbogazoasă AQUA Carpatica prin care afirmăm că este „cea mai pură apă minerală carbogazoasa din lume” se susţine, dar pentru o mai mare acurateţe, consumatorul trebuie informat asupra sursei care probează această afirmaţie.

Una din sursele AQUA Carpatica de documentare a afirmaţiilor este o cercetare ştiinţifică  al organismului consultativ al Comisiei Uniunii Europene vizând peste 2.000 de ape minerale din întreaga lume.

Argumentele aduse în discuţie de competitorii noştri pe piaţă, Societatea Naţională a Apelor Mine-rale (SNAM) şi Patronatul Apelor Minerale APEMIN nu au fost suficient de solide pentru a se ţine cont de ele. Este evident faptul că SNAM nu este un organism independent, neutru şi echidistant al statului, ci un competitor direct al AQUA Carpatica, care apără în mod vădit interesele concurenţei.

În cazul spotului de apă minerală plată AQUA Carpatica, am acceptat sugestia de a face o mică precizare în spot, în spiritul recomandărilor CNA pentru a nu mai exista interpretări. Astfel, am acceptat să precizăm că este vorba de „copii mici” în loc de „copii”, deşi întreaga construcţie vizuală şi conceptuala are în prim plan copii de vârstă mică.

În continuare consi-derăm campania noastră ca fiind de interes naţional, o campanie de informare a consumatorului, care suntem convinşi că va schimba optica operatorilor din industria apelor minerale în beneficiul tuturor.

Suntem susţinuţi de 53.300 de oameni în demersul nostru către transparenţa legislativă şi afişarea obligatorie a nitraţilor pe etichetele tuturor apelor minerale din România.

Considerăm că demersul nostru spre transparenţă prin campania de strângere de semnături pentru schimbarea cadrului legislativ www.legea-apei.ro, este perceput ca un pericol pentru toţi cei care au ceva de ascuns.

CNA, validând afirmaţia că AQUA Carpatica plată (necarbogazoasă) are „cel mai scăzut conţinut de nitraţi din România (0,8 mg/l)”, ne permite să garantăm în continuare în public consumatorilor noştri puritatea apelor noastre şi ne păstrăm li-bertatea constituţională de a comunica acest lucru.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite