ONG-urile cer respingerea noii legi de subvenţionare a serviciilor sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţiile sunt nemulţumite de actualele prevederi ale legii prin care primesc subvenţii de la stat pentru a-i ajuta pe românii săraci şi cu probleme sociale
Asociaţiile sunt nemulţumite de actualele prevederi ale legii prin care primesc subvenţii de la stat pentru a-i ajuta pe românii săraci şi cu probleme sociale

Coaliţia organizaţiilor nonguvernamentale din domeniul asistenţei sociale vor protesta marţi în Parlament faţă de actuala lege propusă de Ministerul Muncii privind acordarea de subvenţii din fonduri publice asociaţiilor care oferă servicii sociale.

„Îngrijoraţi de turnura nefirească pe care ar putea-o lua cadrul de reglementare a serviciilor sociale din România şi bazându-ne pe o activitate de 20 de ani în acest domeniu, dar şi pe evaluări şi analize realizate de-a lungul anilor, Federaţia ONG-urilor pentru Copil - FONPC, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – FDSC, Organizaţia Salvati Copiii, Fundaţia Alături de Voi,  Alpha Transilvania, Fundaţia SOS Satele Copiilor cer reprezentanţilor Camerei Deputaţilor respingerea Legii subvenţiilor serviciilor (legea de subvenţionare din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociaţii, fundaţii şi culte recunoscute de lege) aşa cum este acum propusă de Guvernul României, Ministerul Muncii”, se arată într-un comunicat al Coaliţiei, transmis de FONPC.

Coaliţia formată din organizaţiile mai sus amintite şi alte ONG-uri vor fi prezente azi, la ora 14.00 la Parlament, la Comisia de Muncă, unde se va vota acest proiect de lege. 

„Ministerul Muncii nu a prezentat impactul clar pe care noua lege l-ar avea. Prin urmare nu se cunosc riscurile pe care aceasta lege le presupune şi nici impactul ei. Principiul "haiducesc" am putea spune, de a lua de la urban şi a da la rural, nu este unul pe care o politică publică se poate baza şi nu este unul care ar trebui să guverneze legile din România. Beneficiarii serviciilor sociale din mediul rural şi urban trebuie să aibă drepturi egale. Subvenţionarea serviciilor pe un termen limitat de 3 ani de zile, va aduce aşa cum puteţi vedea din reportajele realizate de mass-media o risipă de fonduri, beneficiari lăsaţi în stradă, autorităţi publice locale neputincioase în fata unor nevoi reale”, mai spun reprezentanţii Coaliţiei. 

Ministrul muncii, în concediu medical până la sfârşitul lunii

Membrii Comisiei de Muncă au solicitat săptămâna trecută Ministerului Muncii participarea ministrului Mariana Câmpeanu la şedinţa de marţi a Comisiei, pentru a prezenta „un studiu de impact şi să fundamenteze, cu date, legea pe care Ministerul o propune cu privire la subvenţionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociaţii, fundaţii şi culte recunoscute de lege”.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Iolanda Stăniloiu, a declarat însă marţi că Mariana Câmpeanu este în concediu medical până pe 28 februarie, ca urmare a unui accident vascular minor suferit sâmbătă, potrivit Mediafax.


UPDATE Victor Ponta s-a întâlnit cu Mariana Câmpeanu. Ministrul nu vrea să demisioneze. După întâlnirea cu premierul, Câmpeanu a fost la spital

Premierul Victor Ponta a declarat luni că s-a întâlnit cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, pentru o discuţie în urma căreia aceasta a decis însă să nu demisioneze după ce a fost acuzată că şi-ar fi pensionat preferenţial soţul pe caz de boală. Săptămâna trecută Traian Băsescu a cerut ca aceasta să fie demisă.

ANI a deschis o anchetă în cazul ministrului Câmpeanu în scandalul legat de pensionarea soţului ei. Ponta o apără, Crin i-a recomandat varianta demisiei

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu discută despre o demitere în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că şi-ar fi pensionat preferenţial soţul pe caz de boală, şi a explicat că-şi apără echipa de miniştri până nu se dovedesc astfel de acuzaţii. Pe de altă parte, preşedintele PNL Crin Antonescu spune că i-a sugerat să-şi dea demisia şi a rămas să discute cu premierul. ANI a început o anchetă în acest sens.

Băsescu cere demisia ministrului Muncii, care şi-a pensionat preferenţial soţul. Câmpenau susţine că este victima unui „linşaj mediatic”. Ponta o apără

Preşedintele Băsescu a cerut miercuri seara demisia Marianei Câmpeanu. Ministrul Muncii i-ar fi dat soţului său în 2005, pe când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor în baza unor acte discutabile. Câmpeanu susţine însă că este vorba despre o campanie de denigrare a sa. Premierul o susţine.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid

Soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut în 2005, când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor, în lipsa unui certificat medical foarte clar şi deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti, arată o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Media şi  B1TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite