O asociaţie de pacienţi cere taxarea urgentă a produselor cu conţinut mare de zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ar putea fi pusă taxă pe băuturile şi alimentele cu adaos de zahăr
Ar putea fi pusă taxă pe băuturile şi alimentele cu adaos de zahăr

Asociaţia Colegiul Pacienţilor a cerut, miercuri, Ministerului Sănătăţii taxarea urgentă a produselor cu conţinut mare de zahăr.

„Cerem o taxă pe băuturi şi alimente cu adaos de zahăr, un impozit sau taxă suplimentară concepută pentru a reduce consumul de alimente şi băuturi cu zahăr adăugat”, arată un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, produsele care intră sub incidenţa acestei taxe includ dulciuri şi băuturi carbogazoase, băuturi necarbonatate, băuturi pentru sportivi şi băuturi energizante.

„Sistemul de sănătate publică din România este cronic subfinanţat, medicii ne pleacă pe capete iar patologia generată de aceste alimente Ne-esenţiale şi NE-sănătoase creşte alarmant. Avem nevoie urgentă de acţiune, altfel vom avea de gestionat un dezastru de proporţii şi costuri foarte mari pe măsură ce obezitatea creşte spre cotele din ţările dezvoltate”, a declarat Cristian Sas, preşedintele Asociaţiei Colegiul Pacienţilor.

Asociaţia propune ca banii rezultaţi să finanţeze creşterea salariilor medicilor şi asistenţilor, precum şi creşterea valorii punctului cu care sunt plătiţi medicii de familie şi specialiştii din ambulatoriu.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii conduce această iniţiativă la nivel internaţional”, se mai arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite