Nelu Tătaru afirmă că România se află pe a doua pantă ascendentă a pandemiei: Acum trei săptămâni rata de transmitere era de 0,7. Acum e de 1,4

Nelu Tătaru afirmă că România se află pe a doua pantă ascendentă a pandemiei: Acum trei săptămâni rata de transmitere era de 0,7. Acum e de 1,4

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a dat asigurări că deocamdată nu există focare care să necesite izolare Mediafax Andreea Alexandru

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că România se află pe a doua pantă ascendentă în privinţa infectărilor cu COVID-19.  Potrivit acestuia numărul de bolnavi poate fi în continuare gestionat de secţiile de terapie intensivă şi că deocamdată nu există focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nelu Tătaru a explicat că dacă rata de transmitere a bolii de acum trei săptămâni era de 0,7, în prezent ea a crescut la 1,4.

 „Suntem pe a doua pantă ascendentă, suntem pe a doua cocoaşă. Acum trei săptămâni, trei săptămâni jumătate, eram pe transmitere 0,6-0,7, acum suntem pe transmitere comunitară de 1,4. Avem un număr crescut de cazuri, rămâne să le putem gestiona”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenţie pentru Antena 3.

„Noi analizăm fiecare localitate, nu doar Bucureştiul, fiecare caz în parte, şi în mod deosebit cazurile severe, cele din terapie intensivă, precum şi cele care aglomerază în acest moment unităţile de primiri urgenţe. Suntem în momentul în care anchetele epidemiologice îşi fac treaba, evaluăm fiecare focar constituit, în acest moment nu avem focare care să necesite izolare sau un alt grad al stării de alertă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ultimele date anunţate de Grupul de Comunicare Strategică arată că, la nivel naţional au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 397 de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienţi vindecaţi şi 1.393 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: