Mitingul de la Bucureşti, tratat în presa internaţională: Mii de oameni au strigat "Jos Guvernul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitingul organizat de sindicate, miercuri, în Capitală a fost tratat în presa din străinătate. Astfel, în toată Europa au apărut ştiri despre manifestanţi şi despre ceea ce au dorit aceştia.

Ediţia online a BBC a arătat faptul că în ţara noastră mii de angajaţi din sistemul de stat au ieşit în stradă. Sursa citată a precizat că românii au ales să-şi manifeste astfel nemulţumirile deoarece pensiile au scăzut iar salariile au fost tăiate cu 25%. S-au anunţat peste 30.000 de oameni la protestul din Piaţa Victoriei, a mai precizat BBC.

Mai citiţi şi:

VIDEO Cum a fost la miting: "Poliţia e cu noi!", "Unde sunt minerii?" şi poza lui Ceauşescu

VIDEO Vezi cum şi-au cerut drepturile cei 40.000 de manifestanţi care au paralizat Capitala

Ediţia online a Deutsche Welle scrie că mitingul a fost numit de mass-media. În avanpremieră, voci social-democrate au solicitat demisia guvernului, în timp ce lideri democrat-liberali au avertizat asupra intenţiei partidelor de opoziţie de a agita spiritele pornind de la protestul sindicatelor. Ambele poziţii s-au dovedit a fi nimic mai mult decât nişte bombastice declaraţii de politicieni.

Cotidianul britanic The Independent, în ediţia electronică de joi, scrie la rândul său despre mulţimea de 40.000 de persoane care a mărşăluit prin Bucureşti, protestând faţă de planul de reducere a salariilor din sectorul public. Funcţionarii publici şi pensionarii au blocat, miercuri, traficul în centrul oraşului, manifestând în faţa Guvernului.

Agenţia de presă Novinite
face referire la zecile de mii de manifestanţi care s-au adunat în faţa Guvernului, pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate ale Guvernului. Conform diferitelor rapoarte mulţtimea a adunat între 20.000 şi 50.000 de oameni, încheie Novinite.

Euronews informează
faptul că românii au luat cu asalt străzile capitalei Bucureşti pentru a protesta contra modificărilor de salarii planificate în vederea susţinerii economice destul de slabă a Ţării. Conform sursei ciate, România trebuie să micşoreze din cheltuielile publice pentru a primi cele 8 miliarde de euro rămase din pachetul de ajutor de 20 de miliarde de euro, convenit anul trecut.

Ediţia online a Unimedia.md notează faptul că mii de români au ieşit în stradă şi au strigat, printre altele, lozinci precum "Jos Guvernul!" şi "Băsescu dictachiorul". Sursa citată mai notează faptul că mii de sindicalişti din educaţie, sănătate, CFR, poliţie s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Lozincile preferate au fost"Aţi adus profesorii în stare de disperare, nesimţire mare!" sau "Domnul preşedinte ce a promis nu ţine minte, minte, minte!", "Jos Guvernul!".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite