UPDATE Ministrul Sănătăţii, într-un control fulger la Spitalul Elias din Capitală. Spital: „Nu s-a pus în pericol siguranţa pacienţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au mers într-un control inopinat la Spitalul Elias din Capitală.

UPDATE Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, achiziţia de materiale sanitare s-a făcut conform legii achiziţiilor publice prin licitaţie deschisă. 

„În procedura de atribuire firma câştigatoare a prezentat materiale sanitare conforme cu caietul de sarcini şi a cîştigat licitaţia conform criteriului de atribuire preţul cel mai scăzut”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale. „După încheierea licitaţiei la prima comandă de materiale sanitare firma câştigatoare a livrat produse conforme cu caietul de sarcini. La livrarea comenzilor ulterioare s-au constatat deficienţe semnalate 

administraţiei SUU Elias şi Biroului Achiziţii. În urma referatelor de neconformitate Biroul Achiziţii a reziliat contractul cu furnizorul de materiale sanitare”, notează comunicatul. 

Potrivit sursei citate, nu s-au folosit materiale neconforme care să pună în pericol siguranţa pacienţilor. „În prezent spitalul nu are alt contract încheiat pentru materialele sanitare implicate. A fost demarată o procedură de achiziţie de urgenţă, urmând ca în perioada următoare stocul de materiale sanitare necesare sa fie acoperit în intregime”, conchide spitalul.

Control inopinat la Spitalul Elias

Inspectorii DSP vor înainta un raport privind situaţia de la Spitalul Elias joi seară oficialilor din Ministerul Sănătăţii. Există suspiciuni privind materialele de pe secţia de Ortopedie din unitatea sanitară, care nu ar fi corespunzătoare din punct de vedere calitativ pentru pacienţi. 

„Vreau să vedem dacă aceste materiale au ajuns pe secţii, dacă sunt sigure pentru pacienţi. Nu ştiu dacă putem vorbi despre sigur, putem vorbi despre nesigur din punct de vedere calitativ”, a explicat Sorina Pintea. 

În ceea ce priveşte curăţenia din spitale, Sorina Pintea spune că a fost într-un control şi la Spitalul din Tulcea, unde nu a găsit probleme. „Lucrurile erau în regulă acolo”, a declarat Pintea, potrivit Digi24. 

Curăţenia din spitale, motiv de control

În ceea ce priveşte zvonurile de pe reţelele de socializare, potrivit cărora în Institutul Clinic Fundeni s-a făcut curăţenie pe baza zvonurilor că ministrul Sănătăţii ar urma să vină în control, Sorina Pintea a declarat că ar trebui să fie curăţenie în spitale mereu, pentru ca viaţa pacienţilor să nu fie pusă în pericol. 

„Nu aveam de gând să mă duc la Institutul Fundeni. Am văzut informaţiile pe reţelele de socializare. Însă nu îmi fac campanie de imagine”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. 

„Nu mai tolerez comportamentul de genul merge şi aşa. Eu pot să transmit pacienţilor să aibă încredere în sistem pentru că sistemul începe să se mişte. Chiar dacă va trebui să merg în fiecare spital din ţară voi face asta. Că unii se pregătesc, să se pregătească”, a completat Pintea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite