Meteo: Vreme rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presiunea atmosferică se menţine scăzută în nord-vestul, în centrul şi în nordul continentului, unde este activă depresiunea islandeză, care este extinsă mult pe uscat şi va continua să scadă în zona Podişului Anatoliei şi în bazinul vestic al Mării Negre.

În ţara noastră, presiunea va fi mai mare în interiorul arcului carpatic şi mai scăzută în exteriorul acestuia, situaţie în care vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa.

Cerul variabil va fi mai noros în sud-est, unde ziua va ploua pe arii restrânse, iar vântul va sufla ceva mai tare. Local, în interiorul arcului carpatic se va produce brumă, iar dimineaţa, în depresiuni şi pe văi, ceaţă. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade Celsius.

Duminică: Vremea se încălzeşte uşor

Temperaturile duminică



Presiunea atmosferică nu va suferi modificări importante în distribuţia centrilor barici. Astfel, în nord-vest, centru şi în nord se menţine extinsă depresiunea islandeză.

Ciclonul mediteraneean de ieri se va deplasa tot mai mult către Podişul Anatoliei şi către estul Mării Negre, dar un alt front se va apropia la noapte dinspre Europa Centrală. În sud-vest şi în bazinul Mării Mediterane, presiunea se menţine ridicată.

În aceste condiţii, vremea se va încălzi uşor, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse, ziua, între 8 şi 18 grade, uşor mai ridicate în sud-vestul României. Cerul variabil va fi ceva mai noros noaptea în vestul şi nord-vestul ţării, unde vor fi condiţii de ploaie. Noaptea, minima va coborî până la minus 3 grade Celsius.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite