Medicii de familie: Nu putem elibera reţete pentru pacienţi. Sistemul nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul informati al CNAS pare să aibă din nou probleme. Medicii de familie din Bucureşti au dificultăţi în a elibera reţete on-line pentru pacienţi.

Deşi, sistemul informatic a mers destul de bine de când medicilor de familie li s-a permis să dea reţete prin e-mail pacienţilor, astăzi acesta a dat rateuri. 

Dr. Gheorghe Alexandrescu, preşedintele Patronatului medicilor de familie din Bucureşti-Ilfov, explică mecanismul prin care ar trebuie să funcţioneze sistemul. ”Astăzi, am înţeles şi eu că sistemul nu a funcţionat. Eu astăzi încep programul de la ora 15.00. Sper ca până atunci să-şi revină. De regulă, sistemul merge mai prost dimineaţa”, a spus dr. Alexandrescu. 

Acesta a explicat că medicii de familie pot da reţete on-line însă, obligatoriu, ele trebuie să fie semnate electronic. ”Dacă sistemul informatic nu funcţionează, noi putem să dăm reţete off-line numai fizic pacientului în faţă”, a mai spus dr. Alexandrescu. 

”Reţeta off-line trebuie semnată fizic cu pixul, cu parafa, dar chiar dacă reţeta este scanată şi trimisă prin e-mail pacientului acesta nu o poate ridica pentru că nu o ”citeşte” farmacia. Farmacia o vede numai dacă este on-line”, a adăugat dr. Alexandrescu.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite