Măsurile luate de CNCAV după ce senatoarea Şoşoacă a blocat activitatea unui centru de vaccinare din Iaşi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare Foto: Arhivă
CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare Foto: Arhivă

Senatoarea Diana Şoşoacă este acuzată că a blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi unde a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest. ”Totul este o minciună”, acuză senatoarea, care a scandat ”Jos masca”. Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că dezaprobă ”ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare” şi a încurajat ”sesizarea imediată a instituţiilor abilitate”.

Diana Şoşoacă a organizat, sâmbătă, un protest în localitatea Răchiteni, judeţul Iaşi, potrivit unei transmisii live de pe contul său de Facebook. Şoşoacă afirmă că a trecut întâmplător prin localitate şi a aflat că ”este carantină”.

”Totul este o minciună (...) cea mai mare minciună a secolului, o comună care-şi trăieşte viaţa bine-merci, nu există niciun infectat decât pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte pe cineva infectat”, susţine senatoarea.

”Jos masca! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea.

În urma evenimentrului, CNCAV a transmis, miercuri, un comunicat de presă, în care afirmă că ”este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei”.

”Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional. CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice. Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare şi-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătăţii publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaştere, respect şi apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate”, a transmis CNCAV. 

CNCAV cere sesizarea organelor abilitate pentru a cerceta situaţia.

”În acest sens, ne manifestăm întreaga susţinere şi încurajăm sesizarea imediată a instituţiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare şi siguranţei personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel naţional. Aceste situaţii pot genera reale prejudicii morale şi profesionale specialiştilor din domeniul sănătăţii, dar şi cetăţenilor care aleg vaccinarea, soluţia sigură şi eficientă pentru ajungerea la normalitate”, a mai transmis CNCAV.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite