Lanţul instituţiilor fentate de Matteo Politi, chirurgul cu opt clase care opera în România: „Orice medic ştie câte cozi a avut de suportat”

Lanţul instituţiilor fentate de Matteo Politi, chirurgul cu opt clase care opera în România: „Orice medic ştie câte cozi a avut de suportat”

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Viitorii medici trec printr-un adevărat calvar până ce obţin drept de liberă practică şi autorizaţiile necesare pentru a lucra în sistemul de sănătate. Aşa susţine medicul Vlad Dima, de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Filantropia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un interviu acordat Hotnews, medicul spune care sunt paşii prin care un viitor medic trebuie să treacă pentru a profesa. 
 
„Niciun medic cu acte în regulă nu poate obţine cu atâta uşurinţă autorizaţiile necesare pentru a pune în practică actul medical, niciun medic cu facultatea de medicină terminată, cu rezidenţiatul încheiat, cu examenul de medic specialist absolvit!”, arată doctorul. 
 
Medicul mai spune că drumul de la ieşirea din facultate şi până la obţinerea documentelor e unul lung. 

Totodată, Dima spune că, de fapt, cazul falsului chirurg care a ajuns să opereze la noi va scoate la iveală o caracatiţă, în care sunt implicate şi alte instituţii, pe lângă Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: