Judeţ cu judeţ: Primăria Slatina desfiinţează 19 posturi de asistenţi medicali la cabinetele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de profesori de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă“ din Galaţi au intrat în grevă japoneză, în semn de solidaritate cu colega lor din Caracal aflată în greva foamei. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pe Iulian Pavel, care şi-a ciopârţit soţia sub privirile copiilor. Poliţiştii sibieni au prins trei tineri care încercau să vândă 140 de grame de mercur sustras din termometre industriale.

ALBA. Sute de turişti au participat, ieri, la ceremonialul de schimbare a gărzii din Cetatea Alba Iulia. Turiştii s-au fotografiat cu membrii gărzii şi au filmat scena salvelor de tun, care sunt trase doar sâmbăta şi duminica.

ARAD. Serviciul de Ambulanţă a ajuns să cumpere din fonduri proprii medicamente şi materiale sanitare, după ce bugetul unităţii a fost redus cu 75%. Fondurile provin din contracte de prestări servicii cu societăţile arădene.

ARGEŞ. Focuri de armă la Şcoala Militară din Piteşti. Cei 130 de elevi din anul întâi, printre care şi 26 de fete, au depus, ieri, jurământul şi au simualt o scenă de război, în care au folosit mitralierele.

BACĂU. Străzi ciuruite după marea asfaltare. Primăria Bacău a cheltuit pentru asfaltările din această toamnă 10 milioane de euro, iar unele artere sunt sparte pentru înlocuirea conductelor de gaz.

BIHOR. Elevii de la Liceul Greco-Catolic s-au rugat timp de 24 de ore, la un eveniment religios organizat anual la Oradea. La maratonul religios au participat şi părinţi şi profesori.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Primarii din zonele cu risc de înzăpezire vor fi obligaţi să asigure spaţii pentru cazarea persoanelor aflate în maşinile blocate de zăpezi.

BOTOŞANI. Elev în comă alcoolică s-a căţărat pe şcoală. Băiatul de 16 ani din oraşul Flămânzi a fost coborât cu ajutorul pompierilor de pe sala de sport a liceului la care învăţa.

BRAŞOV. Moaştele Sfântului Dumitru au ajuns, aseară, la Braşov. Credincioşii le vor putea atinge la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Ghimbav, şi la Biserica Sfântul Dumitru, din Braşov.

BRĂILA. Dănuţ Vâlvoiu (22 de ani), fiul viceprimarului din Cazasu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Tânărul formase o reţea de minori cu ajutorul căreia vindea marihuana în şcoli.

BUZĂU. Un şofer de 18 ani a fost surprins de radar conducând cu 145 de kilometri pe oră în afara localităţii Racoviţeni. Băiatul a rămas fără permisul de conducere pe care îl luase cu doar două zile înainte.

CARAŞ-SEVERIN. Peste 50 de pescari au participat, ieri, la unul dintre cele mai cunoscute concursuri de pescuit din Reşiţa. Premiul cel mare a fost câştigat de Ilie Oprica (41 de ani), recompensat cu o truscă de scule de pescuit de 900 de lei.

CĂLĂRAŞI. Peste 500 de persoane au rămas fără ajutor social, în urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă la 35 de primării din judeţ. Cei în cauză nu au mai adus adeverinţe conform cărora nu au găsit un loc de muncă.

CLUJ. Cei mai buni 45 de jucători de scrabble din România participă în acest weekend, la Cluj-Napoca, la primele două turnee din cadrul Campionatului Naţional. Lucian Grosu, de 67 de ani, este cel mai în vârstă dintre jucători.

CONSTANŢA. O stradă din Constanţa va purta numele sublocotenentul Cosmin Furtună, mort în accidentul aviatic din această vară de la Tuzla. Artera care şi-a schimbat denumirea este Dr. Nicolae Bagdazar.

COVASNA. „Silenzio stampa" pentru presa centrală. Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, spune că a ales această formă de protest pentru ca numele său să fie asociat cu scandalurile interetnice.

DÂMBOVIŢA. Poliţiştii caută o persoană care a fost lovită, în apropiere de Titu,  de un tren „Săgeata Albastră" şi apoi a dispărut. Oamenii legii cred că persoana nu a fost rănită grav şi a plecat pur şi simplu de la locul accidentului.

DOLJ. Recolta, celebrată cu mici şi pastramă. Comercianţii prezenţi la Ziua  Recoltei sărbătorită în Piaţa Centrală şi-au îmbiat clineţii cu mici, cârnaţi, sarmale cu mămăliguţă, caltaboş ţărănesc şi pastramă de oaie şi de raţă.

GALAŢI. 60 de profesori de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă" din Galaţi au intrat în grevă japoneză în semn de solidaritate cu colega lor Cristina Anghel din Caracal, care este de peste două luni în greva foamei.

GIURGIU. Poliţiştii şi scafandrii au suspendat căutările militarului dispărut în zona lacului Mihăileşti, până la găsirea martorului care l-ar fi văzut aruncându-se în apă. Plutonierul Lucian Drăgan a fost dat dispărut la 18 octombrie.

GORJ. Trei elevi sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce asupra unuia dintre ei au fost găsite 20 de grame de canabis. Adolescentul de 16 ani care furniza drogurile este fiul unor funcţionari de la Primăria Târgu-Cărbuneşti.

HARGHITA. Record de temperaturi negative. Mercurul termometrelor a coborât, ieri, până la minus 90 C la Miercurea Ciuc, iar în trecătoarea Bucin stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri.

HUNEDOARA. Pedeapsă pentru tatăl ucigaş. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pe Iulian Pavel (38 de ani), care şi-a ciopârţit soţia sub privirile copiilor lor.

IALOMIŢA. Secţiile de Pediatrie şi Neonatologie ale Spitalului Judeţean din Slobozia nu vor mai asigura gărzi, de luna viitoare, întrucât personalul medical este insuficient. Urgenţele vor fi trimise la spitalele din Capitală.

IAŞI. S-a deschis expoziţia „Flori de toamnă", unde vizitatorii admiră zeci de soiuri de crizanteme şi tufănele. Cei mai impresionaţi de aranjamentele florale au fost copiii, care s-au înghesuit să le fotografieze cu telefoanele.

ILFOV. Poliţiştii ilfoveni l-au prins pe hoţul care a dat o spargere în casa de vacanţă de la Mogoşoaia a fiului regretatului pictor Sabin Bălaşa. Tânărul de 21 de ani a furat aparatură electronică în valoare de 10.000 de lei.

MARAMUREŞ. Cristian Anghel îşi caută de lucru din penitenciar. Fostul primar a depus la Penitenciarul Baia Mare o cerere pentru a lucra, activitate care îi reduce lunar pedeapsa cu cinci zile. El a fost condamnat la de doi ani şi jumătate, pentru corupţie.

MEHEDINŢI. Şantierul naval Severnav va construi două nave maritime de marfă pentru un client din Olanda şi îşi va asigura activitatea pe 2011. Ca să onoreze comanda, compania a luat un credit de 9,4 milioane de euro.

MUREŞ. Ceasuri de mii de euro la Târgul Colecţionarilor. De ieri, mureşenii pot vizita expozi ia în care soţii Laura şi Louis Jurcan, stabiliţi în SUA, au expus peste 100 de ceasuri. Cel mai scump costă 10.000 de euro.

NEAMŢ. Proprietarii din centrul oraşului Piatra Neamţ au redus cu 30% tarifele pentru închirierea imobilelor, întrucât că au tot mai puţini clienţi. Preţurile sunt între 300 şi 350 de euro pentru un apartament cu trei camere.

OLT. Primăria Slatina a decis să desfiinţeze 19 posturi de asistenţi medicali la cabinetele şcolare, dintre care opt sunt vacante. În prezent, în cabinetele unităţilor de învăţământ din oraş lucrează 90 de medici şi asistenţi.

PRAHOVA. Primăria Sinaia a anunţat că, în această iarnă, va inaugura două pârtii, dintre care una pentru începători, în zona Valea Soarelui. O altă pârtie destinată copiilor va fi amenajată în staţiunea Buşteni şi va fi paralelă cu pârtia Kalinderu, omologată de Federaţia Internaţională de Schi. Cele trei pârtii noi vor avea instalaţii pe cablu şi tunuri de zăpadă.

SATU MARE. Mai puţin de o treime din localurile din Satu Mare respectă legea. Din cele 214 verificate de Poliţia Comunitară, doar 80 au scăpat de amenzile date pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare sau pentru nerespectarea orarului.

SĂLAJ. Aproape 500 de angajatori au primit în acest an de subvenţii prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Firmele sunt stimulate să angajeze absolvenţi, persoane de peste 45 de ani, persoane cu handicap sau şomeri.

SIBIU. Tranzacţie ilegală cu mercur. Poliţiştii sibieni au prins trei tineri, de 17 şi 18 ani, care voiau să vândă 140 de grame de mercur sustras din termometre industriale.

SUCEAVA. Poliţist arestat pentru mită. Agentul Florin Muscă a cerut şi primit 1.000 de euro pentru a muşamaliza un caz de viol. Un alt poliţist, Florin Vântu, este cercetat în stare de libertate pentru că i-a fost complice.

TELEORMAN. Cei 300 de elevi de la Şcoala din Trivalea Moşteni se încălzesc la sobă, chiar dacă unitatea are o centrală termică de 60.000 de lei. Aceasta s-a stricat însă iarna trecută, iar primarul spune că nu are în buget cei 2.000 de lei necesari pentru a o repara. Edilul acuză fosta conducere a şcolii că nu a folosit corespunzător instalaţia.

TIMIŞ. Jonglerii şi distracţie. Copii din Timişoara s-au distrat, ieri, la Zilele Porţilor Deschise de la Centrul Cultural Francez, unde au cântat la chitară, au jonglat şi au învăţat limba franceză.

TULCEA. Nicio casă nu s-a ridicat până acum în localitatea Ceatalchioi afectată de inundaţiile din vară. Autorităţile susţin că întârzierea de trei luni a fost cauzată de lipsa de interes a firmelor furnizoare de balast şi nisip.

VASLUI. Avocaţii şi notarii, în topul datornicilor la fondul de sănătate. 26 de avocaţi şi şase notari vasluieni au fost puşi pe „lista ruşinii" de pe pagina web a Casei de Asigurări de Sănătate. Numai un singur notar datorează 13.000 de lei.

VÂLCEA. Din cele 527 de clădiri de patrimoniu din judeţ, 72 sunt în ruină, iar 28 dintre acestea prezintă un risc major de prăbuşire în caz de cutremur. Autorităţile solicită 100 de milioane de lei de la Ministerul Culturii pentru consolidare.

VRANCEA. Două trenuri de pe ruta Mărăşeşti - Buzău au avut întârzieri din cauza a trei copii cu vârste între 10 şi 12 ani, din comuna Tâmboieşti, care au furat cablu de la reţeaua de semnalizare. Părinţii minorilor au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite