Judeţ cu judeţ: Camioanele vor staţiona până marţi seară în parcările de la frontieră, întrucât circulaţia TIR-urilor este interzisă în Ungaria în perioada Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Cluj Arena îşi va deschide luni porţile pentru cei care vor să vadă şantierul. Turiştii care ajung la Sinaia în weekend primesc 50% reducere din preţul tichetelor la telecabină. 27 de familii din Sibiu au fost amendate cu câte 1.000 de lei după ce au încasat ilegal ajutor de încălzire.

ALBA. 44 de artefacte dacice au fost recuperate de poliţişti şi vor fi predate Muzeului Unirii din Alba Iulia. Piesele de patrimoniu naţional au fost furate din situl de la Sarmizegetusa Regia. Pe piaţa neagră, valoarea acestora depăşeşte 20.000 de euro.

ARAD.
Operaţiunea de stârpire a ţânţarilor se va desfăşura în municipiul Arad între 26 şi 30 aprilie. Substanţele împrăştiate din avion nu vor afecta sănătatea oamenilor şi a animalelor.

ARGEŞ. Un tânăr de 22 de ani din Berevoieşti e cercetat de poliţişti după ce a plătit nota la restaurant cu bancnote contrafăcute. El este suspectat că a folosit în mai multe rânduri bani falşi.

BACĂU. Un bărbat din localitatea Andrieşeşti a găsit în grădina casei o mină antitanc din al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost dezamorsată de pirotehnişti.

BIHOR. Circulaţia TIR-urilor e interzisă în Ungaria, începând de azi, de la ora 23.00, până luni la ora 23.00, ora României. În acest interval, camioanele vor staţiona în parcările din zona frontierei, până după sărbători.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un bistriţean, lider la informatică. Rareş Buhai, elev în clasa a VIII-a la şcoala numărul 1 din Bistriţa, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Naţională de Informatică pentru gimnaziu şi liceu, desfăşurată la Piatra Neamţ, între 16 şi 21 aprilie.

BOTOŞANI. Poliţiştii de frontieră de la Vama Rădăuţi - Prut au găsit 9.840 de ţigări în rezervorul unui Audi condus de un ucrainean. Maşina şi marfa de contrabandă au fost confiscate, iar şoferul a primit o amendă de 10.000 de lei.

BRAŞOV. Pelerini pe „Drumul Crucii". Peste 500 de catolici au străbătut centrul Braşovului, iar în fruntea convoiului a fost purtată o cruce mare de lemn. La procesiune au luat parte credincioşi de la şapte biserici din oraş.

BRĂILA. Vegetaţia uscată de de la marginea satului Vărsătura a ars pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Pompierii au reuşit să evite extinderea focului în gospodării.

BUZĂU. O femeie a murit, iar patru persoane au fost grav rănite joi seară, în urma coliziunii dintre două maşini, pe E85, lângă Spătaru. Accidentul s-a produs din cauza unei şoferiţe care a făcut un viraj fără să se asigure.

CARAŞ-SEVERIN. Toate locurile de cazare din zona muntelui Semenic sunt ocupate. Tarifele pentru minivacanţa de Paşte sunt cuprinse  între 250 de lei şi 350 de lei, cu mese festive incluse.

CĂLĂRAŞI. O firmă a fost amendată cu 100.000 de lei pentru că niciunul din cei 35 de angajaţi nu avea contract de muncă. În martie, ITM a sancţionat 17 firme, iar amenzile au depăşit 150.000 de lei.

CLUJ. Stadionul Cluj Arena îşi va deschide luni porţile pentru cei care vor să vadă şantierul. Investiţia de 36 de milioane de euro va fi inaugurată la toamnă.

CONSTANŢA.  Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii va avea o microrezervaţie de talie europeană, graţie unei investiţii rambursabile de 600.000 de euro din fonduri europene. Proiectul cu o durată de 18 luni prevede amenajarea unor ţarcuri şi adăposturi noi pentru cele 200 de animale şi păsări din microrezervaţie, precum şi construirea unui sistem de canalizare.

COVASNA. Peste 200 de persoane vor dansa mâine, între orele 10.00 şi 15.00, în centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Spectacolul va fi inclus într-un videoclip ce va cuprinde dansuri din 65 de oraşe din lume.

DÂMBOVIŢA. Sute de credincioşi din toată ţara vor fi prezenţi la slujba de Înviere la Mănăstirea Dealu, unde se află capul lui Mihai Viteazu. Cele 36 de măicuţe au primenit chiliile şi au organizat o masă pentru sărbătoarea Pascală.

HUNEDOARA.  Multe dintre bisericile din judeţ nu respectă normele de prevenire a incendiilor, este concluzia controalelor pe care pompierii le-au făcut în această săptămână în lăcaşurile de cult. O treime dintre bisericile verificate nu erau dotate cu stingătoare, iar 10% din aşezăminte nu respectă planurile de evacuare în caz de incendiu.

DOLJ. Parcarea subterană care fi amenajată sub esplanada Teatrului Marin Sorescu din Craiova va avea 400 de locuri şi va fi ridicată pe două nivele. Aici vor fi montate prize pentru maşinile electrice.

GALAŢI. Anchetă cu prelungiri. Cei doi agenţi care în toamna trecută au tâlhărit un traficant de ţigări nu au fost trimişi în judecată, deşi au trecut şase luni de la comiterea faptei.

GIURGIU. Manifestările dedicate „Zilelor Oraşului" au debutat ieri după-amiază la Ateneul „Nicolae Bălănescu" şi se vor încheia luni. După miezul nopţii, în Piaţa Tricolorului va avea loc un spectacol de artificii.

GORJ. Un angajator austriac recrutează zece silvicultori. Muncitorii trebuie să ştie să tundă iarba şi să vorbească germana. Ei vor primi 1.100 de euro pe lună. Ultima zi pentru aplicare e 29 aprilie.

HARGHITA. Zece milioane de euro vor intra în judeţ, în următorii cinci ani, prin Programul de Dezvoltare Rurală. Agricultorii vor primi câte 1.500 de euro pe an pentru extinderea fermelor.

IALOMIŢA. Profesorul care le preda lecţii de informatică deţinuţilor din Penitenciarul Slobozia a fost prins ieri în timp ce încerca să introducă un telefon mobil şi un încărcător în spaţiul de detenţie. Celularul era ascuns într-o carte, iar încărcătorul, într-un ambalaj de cornuri.

IAŞI. Asistenta de la Penitenciarul Iaşi rănită în accidentul de tramvai din 21 martie a reuşit să stea din nou în picioare după ce, acum o săptămână, medicii austrieci i-au reconstruit bazinul Ea a fost operată recent la mâna stângă şi la umărul drept.

ILFOV. În perioada Sărbătorilor, locuitorii judeţului pot apela, în caz de urgenţe medicale, la serviciile Spitalului Judeţean "Sf. Constantin şi Elena". Cinci cadre medicale lucrează în fiecare tură la secţia de Primiri Urgenţe.

MARAMUREŞ. Poliţiştii din Vişeu de Sus au reţinut ieri, pentru lipsa documentelor de provenienţă, un tren forestier care transporta lemne în valoare de 40.000 de lei. Firma la care era angajat şeful de tren a fost amendată cu 10.000 de lei.

MEHEDINŢI. Oamenii stau la cozi la Centrul de Transfuzii din Turnu Severin. Numărul donatorilor a crescut înaintea Paştelui, de la o medie de 15 persoane la peste 30 pe zi. Pentru 400 de mililitri de sânge, aceştia primesc şapte bonuri de masă, o zi liberă de la serviciu şi un set gratuit de analize .

MUREŞ. 1.400 de kilograme de melci, fără documente legale de provenienţă, e captura făcută de poliţişti joi noaptea, la un control în comuna Vântu de Jos. Şoferul a fost amendat fiindcă nu avea documente de provenienţă.

NEAMŢ. O trupă de cascadori germani va face spectacol timp de două zile, la Piatra Neamţ. În cadrul „Monster Truck Show", aceştia vor face acrobaţii pe două roţi cu maşini-gigant şi sărituri prin perdele de foc sau peste alte maşini.

OLT. Ministerul Mediului a aprobat proiectul de reabilitare a Grădinii Zoologice Slatina. Contractul care prevede finanţarea investiţiei de cinci milioane de lei va fi semnat la 28 aprilie.

PRAHOVA. Turiştii care ajung la Sinaia în weekend primesc 50% reducere din preţul tichetelor la telecabină. O călătorie pentru adulţi va costa opt lei, iar pentru copii, şase lei. La Sinaia şi Azuga încă se poate schia.

SATU MARE. 10.000 de per-soane au intrat în ţară, în ultimele două zile, prin Vama Petea. În ultimii doi ani, numărul persoanelor care au trecut graniţa prin vămile Petea, Halmeu şi Urziceni a scăzut cu 30%.

SĂLAJ. Bărbaţii din satul Rus se vor întrece mâine, după liturghie, la spart ouă roşii. „Ciocota" e un obicei local vechi de peste 150 de ani.

SIBIU
. 27 de familii au fost amendate cu câte 1.000 de lei după ce au încasat ilegal ajutor de încălzire. Oamenii au fost nevoiţi să dea înapoi banii primiţi. În Sibiu sunt aprobate 4.954 de ajutoare de încălzire.

SUCEAVA. Inspectorii DSV au confiscat 3,2 tone de pastă de mici de la un magazin din oraş pentru că marfa era etichetată necorespunzător. Şase firme au fost amendate cu câte 5.000 de lei pentru diverse nereguli.

TELEORMAN. Locuitorii din Roşiorii de Vede au primit o scrisoare cu bilanţul realizărilor autorităţilor locale în 2010. Iniţiativa îi aparţine primarului Ioan Nuţu (PNL), care a considerat că urările de Paşte nu sunt de ajuns.

TIMIŞ. Cele 20 de măicuţe de la Mănăstirea Şag, de lângă Timişoara, au vopsit ieri 1.000 de ouă timp de opt ore. Aşezate în formă de cruce, ouăle au fost sfinţite de un preot.

TULCEA. Ordinul privind pescuitul sportiv recreativ a fost lansat în dezbatere publică şi va fi aprobat la începutul lunii mai. În acest an, permisele de pescuit eliberate de Administraţia Biosferei Rezervaţiei Delta Dunării costă 30 de lei.

VASLUI. O bătrână din localitatea Iveşti a fost salvată de vecini după ce a încercat să se sinucidă ieri. Femeia lăsase un bilet de adio în care a scris „Mă găsiţi în fântână. Paşte fericit!"

VÂLCEA. Primarul din Frânceşti a fost arestat joi seară. Daniel Nicolaescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită după ce a cerut 16.000 de dolari pentru aranjarea unei licitaţii.

VRANCEA. Anchetatorii n-au reuşit să stabilească împrejurările în care a murit o femeie găsită pe câmp, la Obrejiţa. Legiştii aşteaptă rezultatul examenului histopatologic, întrucât autopsia nu a relevat niciun indiciu concludent. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite