Judeţ cu judeţ: 70% din pensiunile din judeţul Harghita sunt rezervate pentru perioada Paştelui.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistaţii social din Botoşani care au mai mult de un aragaz, un televizor sau un frigider nu vor mai primi ajutorul de la stat. Traficul auto este îngreunat pe Drumul European 70 . Autorităţile nemţene vor face investiţii de peste 50 de milioane de lei pe muntele Cozla.

ALBA. Primăria Alba Iulia renunţă la sistemul centralizat de furnizare a căldurii şi a apei calde. De la 1 mai, cele 55 de familii care mai depind de acest sistem vor trebui să-şi instaleze centrale de apartament.

ARAD. Un bărbat de 36 de ani din Arad e cercetat pentru înşelăciune după ce i-a vândut unei persoane 200 de cartuşe de ţigări contra sumei de 12.000 de lei. În cartuşe erau doar bucăţi de amporă şi bare de metal.

ARGEŞ. Teatru, recitaluri la instrumente şi cântece de cor. Aşa au sărbătorit ieri peste 700 de elevi şi cadre didactice, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, la Teatrul „Alexandru Davila" din Piteşti. Biletele au costat cinci lei, iar banii au fost donaţi pentru îngrijirea copiilor cu autism din judeţ.

BACĂU. Consilierii locali organizează un concurs pentru stabilirea stemei Bacăului, care va fi amplasată la cele şase intrări în municipiu. Proiectul câştigător va fi premiat cu 3.500 de lei.

BIHOR. Valentin Bochiş (33 ani), unul dintre orădenii reţinuţi pentru că ar fi prejudiciat statul cu peste 1,8 milioane de lei prin crearea unui circuit evazionist, a fost arestat pentru 29 de zile. Unul dintre complici e cercetat în libertate.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cinci tineri au fost reţinuţi vineri noaptea de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Ei sunt acuzaţi că aduceau mefedronă din Austria şi Ungaria şi o vindeau cu 150 de lei gramul.

BOTOŞANI. Asistaţii sociali din Botoşani care au mai mult de un aragaz, un televizor sau un frigider nu vor mai primi ajutorul de la stat. Bunurile celor 397 de persoane care primesc ajutor social vor fi verificate din trei în trei luni.

BRAŞOV. Sute de locuitori din oraşul Codlea, majoritatea cadre medicale, au protestat ieri faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a închide spitalul din localitate, care deserveşte 36.000 de oameni. Localnicii au ameninţat că vor bloca DN1, între Braşov şi Sibiu, dacă decizia nu va fi schimbată. Pacienţii vor fi nevoiţi vă meargă la Braşov sau la Făgăraş pentru a se trata.

BRĂILA. Vineri a fost inaugurat la Brăila un centru de distracţii şi gastronomie, o investiţie de 7,2 milioane de euro. Centrul, cu o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, este cel mai mare punct regional de retail din afara Bucureştiului. Acesta va deservi un milion de locuitori din şase judeţe: Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Tulcea.

BUZĂU. „Potop" de amenzi pentru maşinile Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, deşi legea exceptează de la plata rovinietei autospecialele de intervenţie de la Salvare, Poliţie sau Pompieri. Amenzile au fost contestate în instanţă.

CARAŞ-SEVERIN. Consilierii locali din Reşiţa au aprobat reguli noi pentru culorile blocurilor reabilitate termic. Albastrul cu gri metalizat, ocrul cu maron roşcat, cărămida aparentă cu alb şi galbenul pal cu portocaliu sunt singurele culori agreate de aleşi.

CĂLĂRAŞI. Pacienţii spitalului din Budeşti au plecat vineri acasă. Unitatea medicală cu 89 de paturi va fi transformată în cămin de bătrâni, iar bolnavii vor merge acum la spitalul din Olteniţa, la 30 de kilometri distanţă.

CLUJ. Prieten cu regele junglei. Singurul dresor clujean de lei, pe numele de scenă Arkan, susţine spectacole în oraşul natal. În menajeria circului Americano mai sunt reptile, ponei, cămile, lame şi un elefant. Circul va sta la Cluj-Napoca până la 17 aprilie şi va oferi reprezentaţii în fiecare zi.

CONSTANŢA. Vameşii au confiscat vineri 144.372 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 500.000 de euro. Marfa era ascunsă într-un container sosit din Egipt.

COVASNA. Aproape 300 de firme din judeţ au fost amendate, de la începutul anului, cu suma totală de 232.000 de lei pentru că foloseau muncitori fără forme legale de angajare.

DÂMBOVIŢA. Bărbatul de 37 de ani care s-a autodenunţat, spunând că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa de 16 ani, a avut discernământ, relevă expertiza neuropsihiatrică. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

DOLJ. Compania de Apă Oltenia a primit undă verde de la Bruxelles pentru începerea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare în judeţ. Licitaţia pentru investiţia de 170 de milioane de lei va fi organizată la 15 aprilie.

GALAŢI. Societatea de termoficare Apaterm va investi 12 milioane de lei în modernizarea punctelor termice şi a reţelelor de apă din Galaţi. Programul va începe în această lună.

GIURGIU. 130 de paturi din spitale vor fi desfiinţate printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii. Din cele 867 de paturi existente în prezent, în spitalele giurgiuvene vor rămâne doar 737.

GORJ. Spitalul Bumbeşti-Jiu a devenit secţie externă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Consilierii judeţeni au aprobat preluarea unităţii medicale care deservea 50.000 de bolnavi.

HARGHITA. 70% din pensiunile din judeţ sunt rezervate pentru perioada Paştelui. La Praid, rezevările s-au făcut încă de la Crăciun. Preţurile variază între 50 şi 120 de lei pe noapte de persoană.

HUNEDOARA. Peste 200 de voluntari au curăţat de gunoaie vechiul traseu al mocăniţei hunedorene, lung de 10 kilometri. Linia leagă Castelul Corvinilor de furnalul de la Govâjdia.

IALOMIŢA. Casieria GDF Suez din Slobozia a fost desfiinţată, iar clienţii pot plăti gazele la poştă sau la bănci. La sediul companiei funcţionează doar un dispozitiv electronic care le prezintă clienţilor situaţia contului.

IAŞI. Directorul Centralei Electrice de Termoficare este anchetat de procurorii DNA. Dorin Ivana e acuzat că nu a plătit contribuţiile la pensii, sănătate şi şomaj, în valoare de 40 de milioane de lei.

ILFOV. Sute de persoane din Capitală şi din localităţile limitrofe au petrecut prima zi din acest weekend în pădurile Băneasa şi Snagov. Oamenii au profitat de timpul liber şi au făcut ieri primul grătar din acest an.

MARAMUREŞ. Directorul de la Şcoala Deseşti şi-a dat ieri demisia, după incidentul din 18 martie, când un elev a fost stropit de un coleg de clasă cu acid sulfuric. Andrei Făt e vinovat nu a dispus înlocuirea la timp a geamului de la  dulapul cu substanţe chimice, de unde a fost sustras acidul.

MEHEDINŢI. Trafic îngreunat la tunelul Baba, pe Drumul European 70. Drumarii lucrează la consolidarea viaductelor, iar pe tronsonul Gura Văii - Orşova au fost amplasate patru semafoare.

MUREŞ. Peste 60 de anticari din ţară expun la Mureş Mall colecţii de bijuterii, tablouri, cărţi vechi, insigne, timbre şi obiecte din secolul trecut. La Târgul de antichităţi sunt aşteptaţi peste 4.000 de vizitatori.

NEAMŢ. Investiţii de peste 50 milioane de lei pe muntele Cozla. Autorităţile vor amenaja încă două pârtii de schi, două drumuri de acces, un patinoar şi trasee montane de patru kilometri.

OLT. Direcţia pentru Protecţia Copilului a elaborat documentaţia pentru înfiinţarea unor centre de zi finanţate din fonduri europene. Acestea vor funcţiona la Sârbii Măgura, Cungrea şi Bărăşti şi vor găzdui copii aflaţi în situaţii de risc.

PRAHOVA. „Târgul cu bunătăţi" îşi aşteaptă vizitatorii până diseară, în parcul Dimitrie Ghica din Sinaia. Zacuscă de ghebe, pastramă, brânză cu ardei gras şi langoşi ungureşti sunt câteva dintre preparate tradiţionale pregătite de producătorii din toată ţara.

SATU MARE. Primăria Satu Mare are de recuperat peste şase milioane de lei, restanţe la impozitele pe clădiri, maşini şi amenzile primite de firme. De mâine, municipalitatea începe executarea silită a peste 1.000 de societăţi comerciale.

SĂLAJ. Membrii trupei de teatru EOS le vor citi azi, între orele 16.00 şi 17.00, poveşti copiilor din oraş. Lectura publică din centrul Zalăului e organizată de Biblioteca Judeţeană, de Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii.

SIBIU. Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare au amendat 18 crescători şi comercianţi cu suma de 12.000 lei, pentru că nu respectau normele privind transportul animalelor. Controalele au fost desfăşurate în trafic, în colaborare cu poliţiştii.

SUCEAVA. Patru poliţişti din „lotul Siret" se întorc mâine acasă. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât eliberarea a 18 poliţişti şi vameşi, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor.

TELEORMAN. Consiliul local Alexandria a aprobat amenajarea unui nou adăpost pentru câinii comunitari, investiţie de 200.000 de lei. Noul adăpost va avea 200 de locuri.

TIMIŞ. O expoziţie de reptile e deschisă publicului din Timişoara. La Casa Tineretului sunt prezentate 300 de exemplare, printre care şi un şarpe cu două capete.

TULCEA. Municipalitatea va cheltui în acest an peste 400.000 de lei pentru a sădi pe spaţiile verzi aproape 100.000 de lalele, narcise, muşcate şi salvie roşie.

VASLUI. Şeful Serviciului Arme de la IPJ Vaslui a fost trimis în judecată pentru corupţie. Potrivit procurorilor, comisarul Ioan Gabriel Anton cerea 500 de euro pentru facilitarea obţinerii permisului de vânătoare.

VÂLCEA. 40 de elevi vâlceni şi 15 profesori participă în acest weekend la un proiect intercultural internaţional de tip Sister School, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Kadikoy din Istanbul. Copiii vor lucra obiecte de ceramică tradiţionale.

VRANCEA. Un deţinut din Penitenciarul Focşani s-a spânzurat, vineri noaptea, în celulă. El era condamnat pentru furt şi a mai încercat de trei ori să-şi ia zilele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite