Iubirea ca rânjetul morţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am văzut mulţi inconştienţi care gonesc pe străzile Capitalei, mai ales noaptea sau în weekend, cu viteze nebuneşti.

Şoferii cu peste 120 de kilometri la oră, motocicliştii cu 200 la oră. Le-am spus instinctiv celor din jurul meu: aveţi grijă, că vă treziţi cu vreun nebun pe trotuar! Am auzit şi voci rău prevestitoare, care îşi însoţeau obida cu o urare macabră: în primul stâlp! Din păcate, pentru astfel de vitezomani, primul stâlp chiar există. Şi, de regulă, e şi ultimul stâlp.

Înainte de Paşte, motocicliştii şi-au plătit tributul de sânge pe străzile Capitalei. Trei dintre ei au pierit în accidente groaznice. Toţi trei - tineri, petrecăreţi şi teribilişti.

Mădălina Avram (29 de ani), supranumită „Harley X", şi Adrian Bercea (30 de ani), zis „Qaz", s-au izbit cu motocicleta de un stâlp de electricitate. Veneau de la o petrecere între bikeri, iar pe Splaiul Unirii au pierdut controlul motorului din cauza unei guri de canal neamenajate corespunzător.

Miron Costin Vigheciu (17 ani), aflat la ghidonul unui motor de 125 de centimetri cubi, a intrat cu viteză mare în Pasajul Unirii, s-a dezechilibrat din cauza unei gropi şi a intrat frontal într-un stâlp de susţinere. Era ora 1.30, după miezul nopţii, iar tânărul se întorcea de la petrecerea de majorat a unui prieten.

Nicu Vigheciu, tatăl lui Costin, ştia că fiul lui nu avea permis de conducere pentru motocicletă. Ştia, dar nu l-a oprit să urce în şa. Zice că avea încredere în talentul acestuia în a conduce pe două roţi. Fatală eroare! Un adolescent nu poate fi suficient de copt pentru a se lansa în traficul nebun. Îşi asumă riscuri enorme, mânat de teribilism. În plus, fiind minor şi fără permis, învaţă de timpuriu că legea e un moft de care nu prea trebuie să ţii seama.

Nicu Vigheciu e convins că marele vinovat pentru moartea fiului său este groapa din şosea. Sau funcţionarii care n-au astupat-o. Cu toată condescendenţa i-o spun: marele vinovat este chiar el, tatăl tânărului teribilist. Probabil că şi-a iubit copilul atât de mult, încât i-a scurtat drumul spre cimitir. I-a cumpărat motocicletă şi se pregătea să-i cumpere maşină chiar la majorat. Îngrozitoare dovadă de iubire paternă!

Acum, tragedia pare să-l fi făcut pe Nicu Vigheciu ceva mai înţelept. El îi sfătuieşte pe cei care ţin la viaţa lor să nu se urce pe motociclete în Bucureşti, pentru că drumurile sunt foarte proaste. Mare adevăr a grăit! Păcat că nu l-a descoperit ceva mai devreme. Şi el, şi fiul său, şi renumiţii bikeri „Qaz" şi „Harley X"... 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite