Inspectorii de muncă au descoperit 240 de persoane care lucrau la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de muncă au descoperit, săptămâna trecută, 240 de persoane care lucrau la negru FOTO Adevărul
Inspectorii de muncă au descoperit, săptămâna trecută, 240 de persoane care lucrau la negru FOTO Adevărul

Inspectorii de muncă au descoperit, săptămâna trecută, 240 de persoane care lucrau la negru. Pentru această abatere, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au înaintat şapte propuneri de cercetare penală şi au aplicat amenzi în valoare de peste un milion de lei. Unul dintre muncitorii la negru a primit amenda maximă, în valoare de 1.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, în perioada 22 – 26 aprilie, au fost descoperiţi 240 de muncitori la negru, iar 55 dintre aceştia au fost amendaţi pentru că au acceptat să lucreze fără forme legale. Tot pentru munca la negru, inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1.629.500 de lei.

Pentru încălcarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au aplicat amenzi în valoare de 650.500 de lei. În plus, aceştia au dispus oprirea echipamentelor unei companii din Buzău, întrucât exista pericol iminent de accidentare. De asemenea, inspectorii de muncă au sistat activitatea unei companii din Vrancea până la remedierea deficienţelor constatate.

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au aplicat, săptămâna trecută, amenzi în valoare totală de 2.834.700 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite