Inconştienţă. Un bărbat infectat cu COVID-19 şi-a adus copilul la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sever Gheorghe
FOTO Sever Gheorghe

Deşi era confirmat pozitiv cu COVID-19, un tată din Sectorul 2 al Capitalei şi-a adus luni copilul la şcoală, deşi elevul trebuia să rămâna în izolare la domiciliu de vreme ce este contact direct al bărbatului.

Conducerea şcolii a aflat despre această situaţie de la centrul social la care copilul stătea. Instituţia la care tatăl lucrează a anunţat centrul unde copilul locuieşte că tatăl lui este pozitiv, iar conducerea acestui centru social a anunţat, la rândul ei, şcoala. Când a aflat despre această situaţie, conducerea unităţii de învăţământ a sunat imediat familia să vină să ia copilul de la şcoală. Copilul a fost condus imediat la poartă de către medicul şcolar, arată Digi24.

Copilul a stat în clasă circa 20 de minute. Cu toate astea, colegii lui vor putea veni în continuare la şcoală, pentru că elevul nu a fost la rândul lui confirmat cu SARS-CoV-2, ci este doar posibil suspect.

Se va face totuşi o dezinfecţie în clasa respectivă şi în celelalte spaţii pe unde a circulat copilul în prima zi de şcoală iar Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei a pornit deja o anchetă epidemiologică.

Autorităţile atrag atenţia că în cazul în care un copil sau un profesor este suspect de îmbolnăvire, fiind contact direct al unei persoane confirmate, trebuie să rămână în izolare la domiciliu.

VIDEO Digi24

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite