Guvernul doreşte reacordarea indemnizaţiilor pentru revoluţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Lazăr Maior, liderul revoluţionarilor de sub aripa PSD
Dorin Lazăr Maior, liderul revoluţionarilor de sub aripa PSD

Guvernul va relua plata indemnizaţiilor către revoluţionari, sistată anul trecut de cabinetul Boc, dar va diminua cu 10% cuantumul indemnizaţiilor reparatorii aflate în plată şi va sista plăţile pentru revoluţionarii aflaţi în cercetarea DNA, informează Mediafax. Cel mai devreme, măsura ar putea intra în vigoare începând cu luna august.

Motivând că decizia fostului Guvern, adoptată la sfârşitul anului trecut, de a nu acorda în 2012 indemnizaţiile luptătorilor remarcaţi cu merite deosebite a creat dezechilibre în viaţa beneficiarilor, actualul Executiv va stabili că aceste indemnizaţii vor fi reluate în plată lunar şi calculate pe baza unor coeficienţi de multiplicare valabili exclusiv pentru acest an. De la începutul anului 2013, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor va stabili alte criterii de acordare a indemnizaţiilor, după noul buget. Până atunci, Guvernul va diminua cu 10% indemnizaţiile reparatorii ale urmaşilor Eroilor-Martiri, Răniţilor şi Reţinuţilor aflaţi la acest moment în plată.

O altă decizie pregătită pentru lunile rămase din anul 2012 este suspendarea din plată a indemnizaţiilor de gratitudine pentru un număr de 3.720 persoane cu certificate eliberate ilegal în perioada 1999-2002, până la finalizarea cercetărilor penale derulate de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Este vorba, în principal, de revoluţionarii care fac parte din Asociaţia "Metrou". Fostul preşedinte al acestei asociaţiei este George Costin, reţinut de DNA pentru corupţie şi spălare de bani în afacerea cu certificate de revoluţionar.

CITIŢI ŞI: USL pregăteşte noi indemnizaţii pentru toţi revoluţionarii

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite