Geoană: "Am sesizat frustrarea unor ambasadori europeni privind achiziţionarea avioanelor F-16"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, la întrevederea cu ambasadorii statelor Uniunii Europene că anumiţi demnitari europeni au fost frustraţi faţă de achiziţionarea ţării noastre a avioanelor de luptă F-16.

Mircea Geoană a mai spus că a văzut "un interes deosebit din partea ambasadorilor europeni cu privire la decizia CSAT de acum doua zile cu privire la achizitionarea de avioane de vantatoare americane F16 la mana a doua".

Preşedintele Senatului a declarat că achiziţionarea de avioane de vânătoare multirol pentru flota românească se va discuta şi în Parlament, după cum anunţă ziare.ro. "Am sesizat o anumită frustrare a unor ambasadori europeni şi sunt absolut convins că în Parlamentul României, atunci când vom fi chemaţi să ne pronunţăm cu privire la această achiziţionare de tehnică militară necesară dar şi costisitoare, vom putea să ascultăm argumentele tuturor companiilor şi firmelor americane şi europene care au prezentat oferte pentru o astfel de achiziţie de avioane de vânătoare multirol pentru armata şi pentru flota aeriană româneasca", a mai completat Mircea Geoană.

Geoană a mai precizat că, în viitor, Parlamentul României va lua în considerare ofertele tuturor firmelor competitoare. "De aceea, mă aştept ca, în perioada următoare, când vom fi sesizaţi oficial cu acest subiect, să putem să invităm şi fimele competitoare pentru a putea să-şi prezinte oferta, astfel încat Parlamentul României să poată să decidă în cunoştinţă de cauză evaluând aspectele comerciale, strategice, sau de transfer de tehnologie pe care diversele oferte le-ar putea avea", a încheiat preşedintele Senatului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite