Furtul de arme de la Ciorogârla: 11 militari, condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul furtului de arme de la Ciorogârla a ajuns la final. 10 dintre militarii acuzaţi de furtul de arme au primit între 3 şi 15 ani de închisoare. Al 11-lea a primit doar şase luni de închisoare.

Instanţa militară a dispus ca cei trei militari care au fost acuzaţi de anchetatori şi de infracţiunea de furt să primească pedepsele cele mai grele, de 15 şi, respectiv 14 ani de închisoare. Astfel, Ion Tudorache, a primit 13 ani de închisoare pentru infracţiunea de furt, la care se adaugă doi ani spor de pedeapsă, iar Ion Petrică şi Ionuţ Gagea au fost condamnaţi la 13 ani, plus un an spor de pedeapsă.

În 2 martie 2009, 11 militari au fost trimişi în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, fiind acuzaţi de furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sentinţele pot fi atacate cu recurs.

În cazul furtului de arme de la Ciorogârla au mai fost trimise în judecată 17 persoane, după ce, în urma unor descinderi, în decembrie 2009, anchetatorii au găsit 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogârla.

Furtul de arme de la unitatea militară de la Ciorogarla a fost descoperit de autorităţi pe 28 ianuarie 2009.

Din depozitul unităţii militare au dispărut atunci peste 60 de arme: pistoale mitralieră de tip AKM, pistoale de calibru mai mic, baionete şi o puşcă-mitralieră cu afet. De asemenea, au fost furate şi  binocluri.

Autorităţile au specificat însă că din depozit nu s-a furat şi muniţie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, pe 28 decembrie 2009, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a 14 persoane implicate în furtul armelor de la unitatea militară din Ciorogârla.

Citeşte şi: Drumul armelor de la Ciorogârla

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite