Faptele rămase nepedepsite ale Bisericii în timpul epidemiei cu coronavirus

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
biserica neamt

Pentru că circulă prin reţelele de socializare întrebarea „când a donat biserica 2 euro pentru spitale în timpul epidemiei de COVID-19?”, încerc să formulez un răspuns cu o serie de exemple concrete mai jos.

În timp ce e înjurată isteric de duşmanii săi mai vechi şi mai recenţi, Biserica Ortodoxă se află deja în dispozitiv de luptă pe frontul asistenţei sociale, sprijinind autorităţile şi spitalele în pregătirea pentru vârful epidemiei de COVID-19:

Episcopia Huşilor donează Spitalului Judeţean din Vaslui o ambulanţă şi 20.000 de euro pentru un aparat de depistare a virusului SARS-Cov-2 (vezi aici).

Arhiepiscopia Argeşului a donat echipamente şi produse medicale de 50.000 de lei pentru Secţia de Boli Infecţioase a SJU Piteşti (vezi aici)

Arhiepiscopia Iaşilor donează şase monitoare pentru funcţii vitale Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în valoare totală de peste 15.000 de euro (vezi aici).

Arhiepiscopia Aradului strânge fonduri pentru a dona sisteme de ventilaţie şi monitorizare Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad (vezi aici).

Arhiepiscopia Târgoviştei a donat spitalului judeţean un aparat de monitorizare a funcţiilor vitale (vezi aici).

Mitropolia Clujului, prin Protoieria Năsăud, a donat 15.000 lei spitalului „George Trifon” din municipiu (vezi aici).

Mitropolitul Banatului a donat Spitalului C.F. Timişoara două concentratoare de oxigen (vezi aici). 

Arhiepiscopia Craiovei donează echipament medical pentru Spitalul „Victor Babeş” din Craiova (vezi aici).

V-aţi plictisit? Încă câteva exemple:

Arhiepiscopia Alba Iuliei a făcut o campanie de donare de sânge prin exemplul personal al clericilor (vezi aici)

Episcopia Maramureşului strânge fonduri pentru un ventilator ATI care să ajungă la Spitalul Judeţean Baia Mare (vezi aici).

Mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor confecţionează gratuit lenjerii de pat pentru spitale (vezi aici).

Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă produse de igienă pentru spitale şi hrană pentru cei izolaţi sau fără adăpost (vezi aici)

Arhiepiscopia Iaşilor desfăşoară o campanie de donare de sânge care „poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte” (vezi aici)

Arhiepiscopia Aradului oferă hrană caldă şi echipament medical de protecţie (vezi aici)

Şi acesta e doar începutul.

Toate acestea, în timp ce anticreştini inveteraţi insistă că Biserica este factor de infecţie în societate; e ca şi cum am spune că medicii sunt factori de infecţie în societate. De altfel, statisticile arată că în spitale, nu în biserici, sunt cele mai multe cazuri de infectare cu corona virus, dar nu mi-ar trece prin cap să denunţ penal pe medici pentru că oferă asistenţă medicală celor în nevoie, la fel cum numai nişte minţi şi inimi schimonosite de ură au putut formula denunţuri penale împotriva preoţilor  la Cluj şi la Constanţa – pentru asistenţa şi slujirea spirituală oferită credincioşilor; degeaba luptăm cu epidemia, domnilor, dacă îl batjocorim pe Dumnezeu, nu vom face decât să ne generăm singuri, unii altora, noi necazuri.

Am mai spus: nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită.

Măcar dacă toţi aceşti înrăiţi în a distruge Biserica ar fi şi ei ”factori de infecţie” asemenea ei – şi ne-ar umple şi contamina ţara de faptele bune, rămase nepedepsite, ale Bisericii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite