DEZBATERE ADEVĂRUL Ce părere ai despre intervenţia autorităţilor, după o noapte de viscol?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O zi de ninsoare şi o noapte de viscol au paralizat jumătate de ţară. Sute de persoane au rămas blocate pe drumurile acoperite cu zăpadă. Până astăzi, la prânz, autorităţile s-au întrecut în declaraţii despre măsurile pe care le-au luat. Te invităm la o dezbatere despre reacţia autorităţilor la viscol. Cum ţi se pare reacţia autorităţilor?

Postează opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos. Spune cititorilor adevarul.ro care este situaţia în oraşul tău, în regiunea ta, ce părere ai despre intervenţia autorităţilor locale, aşa cum ai constatat-o tu, direct, când ai ieşit din casă.

Viscolul paralizează România. Starea drumurilor, judeţ cu judeţ. 26 de drumuri blocate, 15 ambulanţe rămase înzăpezite şi un tren deraiat. Premierul Boc cere intervenţia tancurilor!

Dacă ai o opinie şi despre situaţia din alte zone, te invităm să o exprimi mai jos. Dezbaterea este lansată şi pe facebook. Comentariile prietenilor Adevărul de pe facebook vor fi postate aici. Pe măsură ce se adună mai multe comentarii de la cititori, poţi să intri în dialog, comentând opiniile celor care participă la dezbatere.

adevarul.ro te ţine la curent cu cele mai interesante informaţii şi articole despre efectele viscolului. Rămâi pe adevarul.ro pentru noi informaţii şi participă activ la această dezbatere.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Adevărul.ro vă prezintă starea drumurilor din Bucureşti de aseară şi de azi dimineaţa. Vă invităm să comentaţi progresele autorităţilor privind deszăpezirea carosabilului, comparând cele două filmuleţe.

COMENTARIILE CITITORILOR DE PE ADEVĂRUL.RO ŞI FACEBOOK

UPDATE ORA 15

DESPRE AUTORITĂŢI

un calator: In conditii de viscol pe vremea presedintelui Ceausescu trenurile erau precedate de pluguri care degajau liniile de zapada si gheata. daca nu a fost asa inseamna prostie -sa deraieze o locomotiva scumpa si sa se puna in pericol viata oamenilor este o crima.

Furioso: Conform legii, administratorul de drum care blocheaza drumul prin neindeplinirea obligatiilor ce ii revin (in speta Compania Nationala de Drumuri) va fi sanctionat prin amenda blocarea drumului constituind infractiune. La fel si in cazul posesorilor de autovehicule neechipate cu anvelope de iarna. Ok, eu mi-am indeplinit obligatiile, mi-am pus gume de iarna, vreau ca drumul sa fie liber si curatat. Pentru semidoctii cu argumentul "dar viscoleste", exista parapeti impotriva zapezii. Dar vai, ii fura. Aveti contract cu firma de paza acordat prin lictatie publica transparenta, ii fura cu tot cu paza, reziliati contractul, percepeti penalitati, scoateti burtosii de de jandarmi lasi de la bataia batranilor, copiilor femeilor, si puneti-i la paza soselelor. Autobahn-ul nu se inchide iarna decat in Romania.

Unu: Ok, deci totul este din cauza viscolului. Ce fac autoritatile noastre sa PRE-intampine viscolul ? Cumpara masini scumpe ca sa nu poata iesi cu ele la deszapezit din cauza ..viscolului care acopera la loc ? Atata pot interesele lor private sa faca , in detrimentul tarii sa cheltuiasca bani degeaba ? SI ce se intampla daca tine vremea asta o luna , asteptam in casa vantul sa se opreasca ? Dar oare legi precum erau in timpul "odiosilor" , nu mai exista ? Legi/reglementari/ce-o fi, care sa preveada ca drumurile trebuiau sa aiba pomi plantati si mai ales cei ce administrau "ogoarele" sa puna stavile incepand cu 1 noiembrie . Oare astea sunt atat de greu de facut si de urmarit si sanctionat acum ? Niste incapabili sa treaca dincolo de nivelul propriilor interese de subdezvoltati.

MUSTRĂRI

Daniela Pascal: Da, sa scoata armata ca cei din puscarii sunt obositi rau! stau toata noaptea la televizor si mananca din banii nostri!

Ivan Petre Theodor Armata e pt aparare dragi cetateni nu pt a face treaba primariilor si a consiililor judetene care au contractat firme de dezapezire pe bani buni.Jigodiile din puscarii ar trebui scoase sub paza armata la munca nu sa stea la tv, la caldurica si cu trei mese pe zi.

Stelica: Dle Boc, o decizie foarte buna, este nevoie de interventia armatei pt dezapezire, pt ajutorul populatiei. Si inca ceva : luati-l si pe ofiterul ala Gheorghe, care in loc sa agite spiritele in piata pus de nu stiu cine, mai bine pune mana pe lopata si ajuta oamenii.

IDEI

Borg: Eu as zice sa-i luati si pe "protestatarii" din Piata Universitatii si sa-i puneti la deszapezit. Ar fi o ocupatie mult mai productiva decat "latratul la luna".

IRONII

Titi: FIX PIX! Tancurile au rovigneta?!:P

IPS: Boc sa nu se duca!!!! Acolo bate vantul si zboara!

UPDATE ORA 14

DESPRE AUTORITĂŢI

ultrasu: "Unde este acum salvatorul procuror al Romaniei, Mazare? Sa ne spuna el ca sunt prea multi jandarmi (25.000 la 22.000.000 populatie) ... Cetateni stati linistiti blocati in zapada ca vine Mazare si escorta de fetite cu sepci rosii si va scot din nameti! Mazare e ca Rumburak, invarte din inel si zapada se transforma in palmieri si plaja ca in Rio de Janeiro! Iar masina istorica pe care o detine o va folosi pentru a debloca drunurile in locul utilajelor si utilitarelor Jandarmerie Romane! Jos Lambada!"

dan: "Oprescule, fa metrou, nu autostrazi scumpe cand nu ai bani nici macar sa dai zapada de pe ele!!"

bula: "Dar ce masura comunista este acesta?? pai pentru ce se platesc taxe taxe si iar taxe pentru masini. Suntem singura tara in lume care percepe taxe pentru strazile nationale (rovigneta) si va plangeti ca nu aveti fonduri pentru a le intretine?? pai dragi tovarasi in intretinere intre si curatarea carosabilului pe timp de iarna. Pai atunci de ce ati dat legea obligatorie a anvelopelor de iarna, pai nu e mai bine sa inchideti traficul pe timpul iernii si asa ne intoarcem cu 30 de ani in epoca ceausista si atunci sacrificiile din ultimii 22 de ani pentru ce au fost facute??? Incompetenti ce sunteti in fiecare an va ia iarna prin surprindere deoarece pe voi nu are cine sa va amendeze daca va faceti sau nu munca pentru care sunteti platiti."

Floris Flavius Fvls: Tot ședinte fac de 22 de ani,de parcă se topeste zapada instantaneu după terminarea sedintei. Mi-e greata de ei!

Ciprian Rogoz: Sunati si 112 pana se rezolva. Sa trimita armata!!!!!!!!!! Sa trimita elicopterele (daca conditiile meteo permit asta), asta-vara se plimbau cu ele, iar acum le tin in hangare :| Sa iasa cu Taburile daca nu se poate cu elicopterul. Oricum sa faca ceva, nu doar sedinte!!!

Bacauanu Fabian: Cata ipocrizie la Boc! Aseara inainte de discursul lui Basescu, facuse el o videoconferinta cu prefectii, agitatie mare pe acolo ca sa dea impresia ca lucreaza. Cum a venit seara a terminat cu munca, ramanand zeci de oameni blocati in zapada toata noaptea, fara nici un ajutor de nicaieri . Halal prim -ministru !

Maricel Marcel: cred si eu ca e mai usor sa bagi bani in buzunar decat sa faci o institutie sa mearga bine foarte tare povesti nemuritoare romania dai la cur cu palaria daca nu ai hartia:))

Maria Claudia: Pai statul a impus legea cu anvelopele de iarna si tot el e primul care nu a dat bani pt rotile propriilor masini, in afara de cele ale demnitarilor. Dar chiar si cu lanturile de ar fi fost, pe nametii aia nu ar fi avut cum sa treaca ambulanta!!! De admirat, insa, e OMENIA celor de pe ambulanta, care au ales sa ramana langa ceilalti blocati in nameti, cand puteau sa plece!

IRONII

Titi: "Bai, cum, a venit zapada?! Pfui! Ne-a luat prin surprindere!:D"

DESPRE SMURD SI AMBULANTA

uler: "OAMENI in primul rand si dupa aceea lucratori pe salvare, bravo lor."

Toma Necredinciosul: "Cinste acestor oameni deosebiti! Daca erau ambulanta privata faceau tot asa?"
  
bula: "daca era o ambulanta privata nu ramanea blocata ! da ce sa faci daca arabi nu stiu ce e aia zapada si cu ce se mananca."
   
VLad: "Nu inteleg de ce atata intoxicare cu SMURD-ul. Cand apare un articol de genul imediat apare o poza cu ambulanta de la SMURD si oameni de la SMURD. Din cate citesc e o ambulanta de stat cea care a ramas inzepezita."

Suciu Nutu: Asa se procedeaza normal !!cinste celor de pe ambulanta!!!!!Domnule Arafat acesti inimosi discipoli a lui Esculap(sper ca am scris corect) trebuie premiati si nu impozitati.

Vasile Filon: Oameni pentru oameni.

Ana-Maria Costache: Lumea nu stie ca ambulantele nici nu au anvelope de iarna.

MUSTRĂRI

eu: "Ce urgenta aveti sa plecati la drumuri pe vremea asta? Moare cineva?Naste cineva?ATunci da...altfel ca sa va tot plimbati asa fundurile dintr-un loc in altul asta e...avertizare a fost din timp....Macar daca tot vrei sa te plimbi sau ai tu treaba(nu o urgenta) luati-va provizii, de baut, de mancat. Nu inteleg 1. cum sa pleci la drum, 2. daca esti nebun si pleci de ce nu te pregatesti cand exista avertizare. Eu nu pot intelege asta."

Petrus Pacuraru: Imi doresc din tot sufletul ca pe cele 28 de drumuri nationale si 2 autostrazi sa fie blocati toti soferii aia meseriasi care urlau pe forumuri ca habar nu avem cat de utile sant anvelopele de iarna si ca trebuie sa ne luam toti.

DE BINE

Un roman: "Sa-i multumim lui Dumnezeu, zapada asta a salvat agricultura! Chiar daca e viscol , e o binecuvantare !"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite