Cuvintele folosite cel mai des de către persoanele care vor să se sinucidă şi cer ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează pe bază de mesaje scrise, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de persoanele sucidare, acestea descriind stări de disperare şi sentimente îngrozitoare, dar şi modalitatea prin care au încercat să-şi curme existenţa.

Crisis Text Line, un serviciu de prevenire a sinuciderilor prezent în SUA, Canada şi Marea Britanie, a făcut publice cuvintele folosite cel mai frecvent de persoanele care simt că nu mai vor să trăiască, conform publicaţiei prnewswire.com.

 Potrivit specialiştilor, oamenii care cer ajutor folosesc mai rar cuvinte precum „ajutor", „trist", „disperat", ci mai des precizează prin ce modalităţi au încercat să se sinucidă, precizând totuşi că au „sentimente îngrozitoare”. 

„De fapt, cuvintele pe care trebuie să le cauţi sunt cele legate de modalitatea prin care încerci acel lucru teribil", a spus Nancy Lublin, fondatoarea Crisis Text Line. Cele mai dese cuvinte folosite de către cei care vor să se sinucidă sunt: „ibuprofen", „excedrină", „acetaminofen", „800 mg". Lor li se alătură un emoji, cel care indică o pastilă.

Numărul sinucigaşilor din SUA, în creştere

SUA se confruntă cu o creştere a numărului de sinucigaşi. Potrivit autorităţilor, în 2018, peste 48.000 de persoane s-au sinucis. Serviciile de prevenire a sinuciderilor, care funcţionează fie pe bază de apeluri telefonice, fie prin mesaje text, pot fi utile în situaţii de criză.

În ultimii 7 ani, 129 de milioane de mesaje de la persoane cu tendinţe suicidare au fost primite de către centrul american.  Serviciul foloseşte algoritmi pentru a detecta mai bine persoanele cu risc înalt, astfel încât cazurile cele mai grave să aibă prioritate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite