Cursuri suspendate luni în 1.195 de unităţi de învăţământ din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile vor fi suspendate, luni, în 1.195 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea şi Olt urmând să fie închise toate şcolile, în timp ce în alte 22 de judeţe vor fi închise până la 300 de unităţi, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Potrivit situaţiei transmise până la ora 15.00 de inspectoratele şcolare judeţene la Ministerul Educaţiei, luni vor fi suspendate cursurile în 1.195 de unităţi de învăţământ.

În judeţele Vrancea şi Olt, inspectoratele şcolare judeţene au luat decizia suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţământ. În judeţul Buzău vor fi închise toate unităţile de învăţământ în afara grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat. Judeţele Bacău, unde vor fi suspendate cursurile în 180 de unităţi de învăţământ, şi Botoşani, cu 141 de unităţi, sunt cele mai afectate până în prezent.

De asemenea, 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de zece unităţi de învăţământ, în timp ce alte zece judeţe înregistrează între 11 şi 300 de unităţi de învăţământ închise.

IAŞI

Toate cele 200 de şcoli din mediul rural din judeţul Iaşi îşi vor suspenda cursurile, luni şi marţi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat că toate cele 200 şcoli din mediul rural din judeţul Iaşi îşi vor suspenda luni şi marţi cursurile, din cauza ninsorii şi a viscolului. Citeşte mai multe AICI

VRANCEA

Toate unităţile de învăţământ din Vrancea, vor fi la rândul lor închise luni. „Am fost informat de directorii de la şcolile din judeţ că situaţia este foarte grea din cauza zăpezilor. Nu vrem să punem în pericol elevii şi cadrele didactice şi nu moare nimeni dacă nu se învaţă mâine. Se va recupera această zi", ne-a declarat inspectorul şcolar general Iordache Bostan, de la Focşani. Citeşte mai multe AICI

OLT

Închiderea tuturor drumurilor din judeţ duce şi la închiderea unităţilor de învăţământ din judeţ. Nicio şcoală din Olt nu se va deschide luni. Există posibilitatea ca şcolile să fie închise mai multe zile, însă totul depinde de evoluţia fenomenelor meteo. Citeşte mai multe AICI

DOLJ

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Dolj, zece unităţi de învăţământ din Dolj ar putea fi închise luni, 6 februarie. „După ora 18.00, când intră în vigoare codul portocaliu, vom vedea dacă vor fi mai multe unităţile de învăţământ unde nu se vor ţine cursuri mâine", a precizat Mihaela Moţăţeanu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Dolj. Citeşte mai multe AICI

IALOMIŢA

Şaptesprezece unităţi de învăţământ vor fi închise, luni, în judeţul Ialomiţa, în condiţiile în care există două drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene închise, iar 27 de localităţi sunt izolate, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic.

"Am luat această măsură pentru a nu pune în pericol vieţile elevilor şi ale cadrelor didactice care depind de navetă şi pe această cale îi sfătuim pe părinţi să îşi ţină copiii acasă în această perioadă şi elevii să nu plece la drum. Să se intereseze la profesori şi la directorii şcolilor şi de abia atunci să plece dacă şcoala, drumul sunt deschise. Altfel să nu plece", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari.

BUZĂU

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, vor fi închise luni şi marţi, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, în urma sesizărilor primite în cursul zilei de duminică de la zeci de directori de şcoli conform cărora luni elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate, s-a luat decizia ca în primele două zile ale săptămânii în judeţul Buzău unităţile de învăţământ să fie închise. Excepţie vor face doar şcolile generale şi grădiniţele din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite