Cumpăraţi România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Români! Fac un apel din această gaură de ziar, acum, într-un moment important pentru ţară: cumpăraţi! Daţi năvală şi cumpăraţi societăţile de stat pe care guvernul le va scoate în următoarea perioadă la privatizare!

A venit timpul să luaţi în mâinile voastre tot ceea ce a mai rămas din ţara noastră. În ultimii 22 de ani aţi stat şi v-aţi uitat cum alţii cumpără ţara: foştii securişti, foştii activişti de partid, bişniţarii, ţeparii şi pârnăiaşii, multinaţionalele opărite şi investitorii strategi fără strategii. Acum e rândul vostru să cumpăraţi. Gata cu furatul, hai la cumpărat! Gata cu România-furată, trăiască România-cumpărată! Cine azi cumpără un ou, mâine va cumpăra un bou.

Români! Staţi cu ochii pe CFR Marfă, societate a cărei strategie de privatizare va fi pusă la punct curând de Guvernul Ponta! Faceţi coadă la CFR Călători, năvăliţi pe Tarom, pe Poşta Română şi pe restul de societăţilor de stat. Cumpăraţi în nume propriu şi veţi ajunge patroni, antreprenori, proprietari, veţi începe o viaţă nouă, pentru voi, pentru urmaşii voştri, pentru România! Luaţi exemplul lui Dan Diaconescu, ce v-a fost „mentor" şi „părinte spiritual" ani de zile la OTV! Nu aveţi bani? La dracu' cu banii! Dan Diaconescu este modelul. Nu trebuie să aveţi bani, competenţă, profesionalism, know-how sau viziune. Aveţi nevoie de tupeu. Haideţi cu toţii să cumpăraţi fabrici şi uzine, care se mai ţin în picioare, pământuri şi păduri (care mai respiră), lacuri şi izvoare (care n-au secat), cariere de piatră şi mine de aur (care n-au fost otrăvite cu cianuri)!

Fac un apel către pensionari: nu mai trăncăniţi aiurea în tramvaie şi nu vă mai plângeţi că nu aveţi bani de medicamente! Gata, luaţi tramvaiele şi cumpăraţi-vă fabricile! Muncitori de pe şantiere şi din ateliere, treziţi-vă! Aşa, parafrazând îndemnul unui personaj al lui Eugen Barbu, „Ocupaţi gările!", şi voi trebuie să ocupaţi gările şi vagoanele CFR-ului! Nu vă uitaţi în portofele!, că nu aveţi ce vedea, se poate cumpăra şi fără bani, doar l-aţi văzut pe DD la televizor că n-are bani pentru Oltchim! Elevi şi studenţi, lăsaţi dracului „iarba" şi păcănelele, ieşiţi din cluburi şi agenţiile de pariuri unde v-aţi înfundat viaţa şi desfundaţi economia românească! Intelectuali, nu mai plângeţi că operele şi studiile voastre nu sunt susţinute financiar de stat, că sunteţi marginalizaţi, că veţi muri în anonimat, ieşiţi din turnul de fildeş şi năpustiţi-vă, cumpăraţi!

Români! Băgaţi-vă şi cumpăraţi tot ceea ce vă iese în cale: conducte, platforme, viaducte, ziare, şantiere, ziarişti, voturi, politicieni... Pardon, că ăştia din urmă sunt deja vânduţi! Dar cumpăraţi totul, să nu mai existe piatră peste piatră necumpărată şi neprivatizată în România!

Români! Nu vă temeţi dacă, în drumul vostru spre România-cumpărată, va apărea unul, slab de înger, care o să vă propună „cea mai mare vânzare". Nu-i răspundeţi, ascundeţi-vă cei 30 de arginţi în buzunare! 

Petre Barbu este senior editor "Adevărul"

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite