CTP, după recordul de decese din ultimele 24 de ore: A refuza vaccinul în aceste condiţii e un gest care ţine de joasa calitate umană a individului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, a afirmat, miercuri seara, într-un comentariu pe Republica, că a refuza vaccinul în condiţiile în care zeci de mii de oameni nevaccinaţi au murit şi mor în chinuri, în fiecare zi, ţine de joasa calitate umană a individului.

„Oricât de greu de înghiţit ar fi această constatare, raţiunea mă obligă s-o enunţ: procentul uriaş de nevaccinaţi este pe măsura primitivismului actualului popor român. A ignoranţei şi iraţionalităţii de care sunt stăpâniţi aproape trei sferturi dintre noi, mulţi cadre medicale şi didactice”, transmite Cristian Tudor Popescu, potrivit Republica

„Guvernul n-a făcut ce trebuie ca românii să se vaccineze” nu e decât o frază bombastică în caftul politic. Ce dracu să facă? Să le dea mici, bere, fasole cu ciolan, mai multe tombole şi loterii? Să-i scarpine pe burtă? Atât guvernul Orban cât şi guvernul Cîţu au comis tâmpenii cât cuprinde. Dar nu asta.”, spune gazetarul.

Potrivit acestuia, în ţara noastră, s-au adus vaccinuri suficiente pentru de câteva ori populaţia României. 

„Toţi specialiştii de vârf în boli infecţioase şi medicină de urgenţă au explicat la televizor, de am ajuns eu doctor ascultându-i, de ce e vital vaccinul anticovid. Zeci de mii de oameni nevaccinaţi au murit şi mor în chinuri, în fiecare zi. A refuza vaccinul în aceste condiţii e un gest care ţine de joasa calitate umană a individului”, mai scrie CTP. 

Reacţia gazetarului vine în ziua în care România a raportat cel mai mare număr de morţi COVID din pandemie.

Autorităţile au anunţat miercuri 331 de decese provocate de COVID, dintre care 328 au avut loc în ultimele 24 de ore. 

Este cel mai mare număr zilnic de morţi, de la debutul pandemiei şi până acum. 

Au fost confirmate totodată 14.744 de cazuri noi de persoane infectate - după efectuarea a 70.271 de teste - în vreme ce numărul pacienţilor de la ATI a crescut la 1.513.

Întregul editorial poate fi citit pe republica.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite