Crista Bilciu, om de teatru: „Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem Covid”. Autorităţile au lăsat-o cu mortul în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cristina bilciu

Regizoarea şi dramaturgul Crista Bilciu a împărtăşit pe pagina sa de Facebook o poveste de groază a acestei pandemii: bunica sa a murit, iar toată familia este infectată cu COVID-19. Autorităţile din Mureş au pasat problema de la unii la alţii, astfel că familia a fost nevoită să stea în casă cu bunica decedată.

Iată ce scrie Crista Bilciu pe pagina sa de Facebook: 

Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac faţă la atâtea teste covid.

Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacţi direcţi cu cineva care are test.

Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocaţi în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la ţară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni.

Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid.  Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut?

Omul de teatru face şi un update la această întâmplare nefericită. Ea spune că a contactat-o prefectul judeţului şi că speră ca problema să se rezolve. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite