Concursul pentru intrarea în Corpul diplomatic, suspendat de instanţă. O persoană a contestat cerinţa de a cunoaşte cel puţin două limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul de Externe Romania

Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea concursului de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, după ce o persoană a contestat criteriul privind cunoaşterea a cel puţin două limbi străine, dintre care una să fie limba engleză sau limba franceză. Hotărârea instanţei nu este definitivă, iar Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că o va contesta.

Concursul pentru admiterea în Corpul diplomatic şi consular al României a fost lansat de Ministerul de Externe în 23 martie şi au fost scoase la concurs 120 de posturi pentru funcţii diplomatice şi consulare. Până la acest moment concursul a ajuns în etapa desfăşurării testului-grilă (27 mai) şi anunţării rezultatelor acestuia (4 iunie), potrivit hotnews.ro.

Ministerul de Externe a fost dat în judecată la Curtea de Apel Cluj de către o persoană care a invocat lipsa de legalitate a condiţionărilor privind cunoaşterea a două sau mai multe limbi străine, din care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză, şi, în consecinţă, a solicitat suspendarea procedurilor de concurs aflate în derulare.

Luni, Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea procedurilor de concurs, până la pronunţarea instanţei de fond.

Hotărârea nu este definitivă, iar MAE a anunţat că o va ataca cu recurs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite