Companiile aeriene îşi păcălesc clienţii cu oferte inexistente. Vezi aici cum să nu cazi în capcană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe companii aeriene anunţă oferte inexistente. Bilete de avion la preţ de câţiva euro care nu includ taxe de aeroport, bagaj de cală sau taxă de administrare.

Dacă la o primă căutare găseşti un chilipir nu te grăbi să cumperi bilete de avion înainte să afli câteva detalii. Iată care sunt costuri pe care trebuie să plăteşti în plus.

1. Taxă de bagaj. Pentru bagajul de cală trebuie să plăteşti aproximatix 70 de lei de persoană de zbor, adică 140 de lei în plus pentru o călătorie dus-întors cu avionul.

2. Taxă de administrare. Aceasta se percepe în funcţie de numărul de bilete pe care doreşti să le achiziţionezi. Dacă vrei să plăteşti cu cardul vei avea surpriza să constaţi că trebuie să adaugi la costul biletelor si o taxă de administrare de aproximatix 45 de lei pentru o călătorie dus-întors de persoană.

3. Taxa pentru rezervarea biletului. Aceasta poate ajunge până 25 de euro, pentru zborurile internaţionale şi 12 euro pentru zborurile naţionale.

4. Curs valutar intern. Unele companii practică un curs valutar intern, care face ca un euro să fie mai scump decât la casele de schimb valutar. Cursul este stabilit pe o anumită perioadă de timp, pentru a absorbi oscilaţiile de curs valutar, iar calculul preţului biletului se face în funcţie de un curs leu-euro stabilit de companie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite