Cod galben de furtuni pentru Bucureşti şi 16 judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala şi 16 judeţe din jumătatea de sud a ţării se află, de marţi seara şi până miercuri seara, sub Cod galben de furtuni.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul marţi, ora 22.00 - miercuri, ora 22.00, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 

Mai exact, în Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat. Viteza vântului va depăşi 60 - 65 de kilometri pe oră, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70 - 80 de kilometri pe oră.

„Procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării”, anunţă ANM.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa.

furtuni foto anm

Pompierii, pregătiţi să intervină în situaţiile de urgenţă

Ca urmare a emiterii avertizării de Cod galben de furtuni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că peste 2.000 de pompieri cu 400 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să asigure intervenţiile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite