Campania naţională de vaccinare: Aproape 70% din personalul medical a fost vaccinat anti-COVID, în etapa I

Campania naţională de vaccinare: Aproape 70% din personalul medical a fost vaccinat anti-COVID, în etapa I

În prima etapă de vaccinare anti-COVID au avut prioritate cadrele medicale

Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vacinarea împotriva COVID-19 înformează într-un comunicat că, în etapa I, au fost imunizate până acum 67,5% din personal. Etapa I va continua până la finalul lunii ianuarie. Astăzi, debutează cea de-a doua etapă de imunizare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În prima etapă de vaccinare, care a început la data de 27 decembrie 2020, până la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, repectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare”, potrivit sursei mai sus citate. 
 
Comunicatul menţionează că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecţia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicaţii de natură medicală şi nu se află în izolare. 
 
”Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie. Sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat”, conform aceleiaşi surse. 
 
De astăzi, 15 ianuarie, odată cu declanşarea activităţilor de vaccinare pentru populaţia aflată în Etapa a II-a, care se derulează în acelaşi timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. 
”Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale şi rezidenţiale de la nivel naţional vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizăm că, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi şi doza de rapel”, se mai arată în comunicat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările