Ce i-a spus roboţelul Escu lui Iohannis, într-o vizită la un spital improvizat pentru pacienţii cu COVID-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au vizitat, vineri, Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”, un spital amenajat în 19 zile într-o hală, pentru pacienţi infectaţi cu coronavirus. Şeful statului a fost întâmpinat şi de unul dintre roboţeii care vor ajuta cadrele medicale să ducă mâncare bolnavilor sau să dezinfecteze spaţiul.

Depozitul de la marginea Bucureştiului a fost amenajat pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte uşoare.

La sosirea în centrul din zona Mogoşoaia, peşedintele a fost întâmpinat de un roboţel. 

„Bine aţi venit, domnule Preşedinte! Numele meu este Escu şi sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!”, i-a spus robotul lui  Iohannis.

Cadrele medicale vor fi asistate de roboţi care vor oferi pacienţilor indicaţii de orientare, vor duce mâncarea la pat sau vor dezinfecta cu lumina UVC hala de peste 7.000 de metri pătraţi. 

Iohannis si robotelul Escu FOTO presidency.ro

„Sunt impresionat. Avem aici soluţii noi, inovatoare şi cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc aici, vor fi foarte mulţumiţi de ceea ce găsesc. Prin iniţiativă privată s-a amenajat, practic, un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte, foarte mult această iniţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan si Leroy Merlin, dar şi multe alte firme, multe ONG-uri au venit cu materiale, cu bani, cu muncă, şi au realizat această facilitate pe care am vizitat-o”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a fost însoţit de premierul Ludovic Orban, de ministrul Afacerilor Interne, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus a fost realizat pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia, într-un spaţiu de peste 7.000 de metri pătraţi, pus la dispoziţie de Leroy Merlin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite