Ce beneficii caută angajaţii tineri de la locul de muncă în ziua de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Fie că vorbim de millennials sau de generaţia Z, ştim cu toţii că părerile sunt împărţite. De la modul în care aleg să îşi petreacă timpul liber, la joburile pe care le preferă şi opiniile lor despre educaţia financiară, e drept că percepţiilor lor faţă de generaţiile anterioare sunt diferite.

Ce-i drept, fiecare generaţie are propriile viziuni cu privire la viaţă şi muncă. Însă, înainte să arătăm cu degetul şi să spunem că înainte era mai bine, hai să vedem de ce tinerii din ziua de azi sunt diferiţi şi, mai ales, care sunt aşteptările lor când vine vorba de locul de muncă:

Mai multă flexibilitate

Acest lucru nu înseamnă că fug de responsabilităţi, ci că încearcă să îşi organizeze activităţile cât mai bine astfel încât să aibă timp pentru orice şi-au propus să facă. În acest sens, flexibilitatea la locul de muncă este un criteriu esenţial care le influenţează productivitatea. Programul clasic de la nouă dimineaţa la şase seara deja nu mai este atractiv pentru tineri. Posibilitatea de a lucra după un orar flexibil sau chiar dintr-un alt loc decât de la birou, sunt printre primele cerinţe ale angajaţilor.

În România, de exemplu, a fost promulgată o lege în acest sens, privind telemunca. Aceasta le permite angajaţilor să lucreze, legal, din alt loc decât de la birou. În plus, există companii care le permit angajaţilor să vină la birou mai târziu, dacă aceştia lucrează mai eficient în cea de-a doua parte a zilei.

Beneficii variate

Tinerii din ziua de azi îşi doresc să simtă că angajatorul ţine cont de nevoile lor şi că se implică în dezvoltarea lor atât profesională, cât şi personală. Pe lângă beneficiile financiare, angajaţii au nevoie de multe alte facilităţi care să îi ajute să se simtă împliniţi şi relaxaţi atunci când vin la birou.

Totuşi, pe lângă prime sau abonamente la sală, spaţiul unde ei lucrează trebuie să ofere servicii şi facilităţi. Ce-i drept, în ultimii ani au fost construite spaţii moderne de lucru care pun accent tocmai pe aceste facilităţi şi pe ideea de hospitality. Un exemplu este cel al omului de afaceri Liviu Tudor, care deţine în prezent clădiri de birouri cu facilităţi precum pistă de alergare, sală de fitness şi chiar o piscină în aer liber. În plus, el consideră că tocmai aceste facilităţi vor influenţa modul în care angajatorii aleg spaţiile de birouri.

Să muncească pentru dezvoltarea personală

Tinerii din ziua de azi nu se mai mulţumesc doar cu un salariu care să le asigure traiul necesar, ci au nevoie constant de provocări care să îi ajute să se dezvolte profesional. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care nu le este greu să plece de la un job care nu le satisface nevoia de creştere a performanţei.

Mai mult decât atât, nici în ceea ce priveşte salariul nu există reţineri. Spre deosebire de generaţiile anterioare, aceştia sunt mai dispuşi să discute despre venitul lor cu prietenii apropiaţi şi cu familia.

În concluzie, putem spune că tinerii din ziua de azi sunt mult mai deschişi la schimbări, spontani şi dornici să investească în ei, în special când vine vorba de dezvoltarea personală. Un mediu de lucru flexibil şi beneficiile variante sunt doar câteva dintre criteriile pe care aceştia le au în vedere atunci când îşi aleg locul de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite