Cazul copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic: anchete epidemiologice în Argeş şi Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţiile de Sănătate Publică din Argeş şi Bacău au declanşat anchete epidemiologice, în urma apariţiei a două noi cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic în aceste judeţe, informează Ministerul Sănătăţii (MS).

Copilul din Argeş, în vârstă de un an şi opt luni, este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” şi este supus procedurilor de dializă peritoneală, în timp ce copilul din Bacău, în vârstă de un an şi două luni, se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter, potrivit unui comunicat al MS.

În 12 aprilie, ultimul copil cu sindrom hemolitic uremic internat la Spitalul "Marie Curie” din Capitală, o fetiţă de doi ani din Braşov, a fost externat. Din 29 ianuarie, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti au fost transferaţi 18 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU.

Totodată, trei fetiţe din Argeş au murit în acest spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, anunţa, în 25 februarie, fostul ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

Ulterior, au fost găsite tulpini de E.coli la brânza produsă de Lactate Brădet, dar şi la angajaţi ai fabricii, însă oficialii au spus că nu există nicio legătură între procesatorul de lapte şi îmbolnăviri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite